• پنجشنبه / ۲۳ آبان ۱۳۹۸ / ۱۹:۳۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98082315360
  • خبرنگار : 71605

دکتر قدیمی در بیستمین دوره جایزه ترویج علم عنوان کرد

تحقق علم برای همگان از طریق نهادینه‌سازی خردورزی در جامعه

تحقق علم برای همگان از طریق نهادینه‌سازی خردورزی در جامعه

رئیس انجمن ترویج علم ایران با اشاره به فعالیت‌های دکتر رضا منصوری در توسعه انجمن‌های علمی ایران، تاکید کرد: تنوع قومی، مذهبی و اقلیمی نتوانسته ایران را به جامعه‌ای چندپاره تقسیم کند و این ویژگی به تناسب پذیرش و نیاز جامعه مورد نظر امکان پیشرفت در حوزه ترویج علم را فراهم می‌سازد.

به گزارش ایسنا، دکتر اکرم قدیمی در "مراسم بیستمین دوره جایزه ترویج علم و نکوداشت دکتر رضا منصوری"، ضمن ابراز خرسندی از اینکه هفته ترویج علم با همکاری مرکز تحقیقات سیاست علمی و دیگر سازمان‌ها و نهادهای علمی و فرهنگی برگزار می‌شود، گفت: امروز آخرین روز از هفته ترویج علم و بیستمین دوره جایزه ترویج علم را گرامی می‌داریم و از همه کسانی که ما را در انجام این مهم یاری کردند قدردانی می‌کنیم.

وی با اشاره به موضوع امسال هفته ترویج علم (شناسایی ایران زمین؛ آب و هوا فرهنگ با رویکرد ترویجی) اظهار کرد: موضوع اقلیم و فرهنگ و تاثیر مستقیم آنها بر زندگی انسان با اهداف چند سویه ترویج علم در ایران همخوانی دارد و از مهمترین این اهداف می‌توان به پیوند ترویج علم با دانش و فرهنگ بومی و نشان دادن نحوه کار علم از طریق بیان نقش آنها در حوزه شناخت اقلیم و فرهنگ و ایجاد هدفمندی در ترویج علم در ایران اشاره کرد.

رئیس انجمن ترویج علم ایران خاطرنشان کرد: ارتباط بین علم و جامعه نیازمند شناختی دو سویه است و این شناخت نیاز به سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، هزینه و راهکار دارد. تسلط ساختار سُنتی در بسیاری از مناطق ایران و نظام فرهنگی مسلط وقتی در کنار کمبودهایی همچون منابع مالی و مادی قرار می‌گیرد چالشی سِتُرگ را در پیش روی مسیر ترویج علم قرار می‌دهد.

قدیمی افزود: آنچه ما و همه دست اندرکاران این حوزه را به آینده امیدوار ساخته زمینه‌های قابل توجه فرهنگی و اجتماعی در جامعه ایران است که تنوع قومی‌، مذهبی و اقلیمی نتوانسته آن را به جامعه‌ای چند کاره تقسیم کند.

وی یادآور شد: ترویج و بومی‌سازی علم وظیفه و مسئولیت اجتماعی تک‌تک افراد آگاه جامعه، نهادها و سازمان‌های دولتی و مدنی است. اگر خواهان علم برای همگان هستیم چاره‌ای جز نهادینه‌سازی خردورزی در جامعه نداریم.

رئیس انجمن ترویج علم ایران تاکید کرد: با شعار «علم برای همه» نمی‌توان به اهداف عالی ترویج علم دست یافت؛ بلکه باید ترویج علم و عمومی‌سازی آن به شیوه و منش تک‌تک ما تبدیل شود تا با نگرشی نو روابط علم و جامعه شکل گیرد.

قدیمی سپس با اشاره به بیستمین دوره جایزه ترویج علم و تشبیه آن به بذری که در سال ۱۳۷۷ از سوی فرهیختگان و اندیشمندان کاشته شده است، گفت: این بذر امروز به نهالی تبدیل شده و امید است هر سال پربارتر از سال قبل به حیات خود ادامه دهد.

وی با اشاره به اینکه امسال در بیستمین سال جایزه از یکی از مؤسسان جایزه و مؤسسان انجمن، جناب آقای دکتر رضا منصوری تقدیر می‌شود خاطرنشان کرد: جامعه علمی کشور از ایشان به نیکی یاد کرده و تلاش‌هایش را ارج می‌نهد و جلسه امروز به واسطه این مهم شیرین و دلپذیر است که آن نیز به خاطر وجود علم و اخلاق به عنوان دو خمیرمایه قدرت و سزاواری در ایشان است.

رئیس انجمن ترویج علم ایران تشریح کرد: از برخی کارهایی که در زمان مدیریت دکتر منصوری برای انجمن‌های علمی محقق شده می‌توان به سیاست گذاری برای تأسیس و ادامه فعالیت انجمن‌ها، تأسیس شورای انجمن‌های علمی، خرید ساختمان برای انجمن‌ها، مستندسازی فعالیت انجمن‌ها، هم افزایی و همکاری بین انجمن‌ها و افزایش تعداد انجمن‌های علمی از ۶۰ انجمن به ۱۷۰ انجمن و بسیاری کارهای دیگر اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha