به گزارش ایسنا، نشریه وال استریت ژورنال با انتشار گزارشی اعلام کرده است که «به نظر میرسد بازار هنر در سکوت فرو رفته است» و در توضیح این جمله آورده است:
«دو سال پیش حراجی کریستیز فقط یکی از تابلوهای «لئوناردو داوینچی» را در جریان مجموعه مزایدههای پاییزی به قیمت ۴۵۰ میلیون دلار به فروش رساند. این هفته این خانه حراجی باید تمامی آثار ارائه شده خود در جریان مزایدههای طول هفته را به فروش برساند تا بتواند به سود حاصل از فروش تابلو نقاشی گرانقیمت «سالواتور موندی» اثر «لئوناردو داوینچی» برسد.»
در ادامه این گزارش آمده است:
«بزرگترین خانههای حراجی دنیا یعنی ساتبیز، کریستیز و فیلیپس ذائقه برترین مجموعهداران آثار هنری جهان را با فروختن آثار امپرسیونیست، مدرن و هنر معاصر که در مجموع ۱.۲ میلیارد دلار ارزش دارند، محک میزنند. به این ترتیب ارزش کلی آثاری که این هفته در این سه حراجی بزرگ دنیا به فروش گذاشته میشوند نسبت به همین تاریخ در سال گذشته با ۲۴ درصد کاهش مواجه شده است.»
مدیر دپارتمان آثار امپرسیونیست و هنر مدرن حراجی ساتبیز در تایید این ادعا چنین گفته است: «پاییز امسال تعداد آثار بالای ۲۰ میلیون دلار بسیار کم است.»
گرانترین اثری که پاییز امسال به بازار هنر عرضه خواهد شد، تابلو نقاشی فیروزهای و زرد «ادوارد روشی» متعلق به سال ۱۹۶۴ است که حراجی کریستیز قصد دارد در آن را حداقل به قیمت ۳۰ میلیون دلار به فروش برساند.
تابلو نقاشی «بازگشت از پل»(۱۹۰۳) اثر «کلود مونه» که تصویری مهآلود از لندن را ارائه میکند، دیگر اثر مهم و گرانقیمت پاییز امسال است که روز گذشته در حراجی ساتبیز با قیمت تخمینی ۲۰ الی ۳۰ میلیون دلار به مزایده گذاشته شد و در نهایت با قیمت ۲۷.۶ میلیون دلار به فروش رسید.
تابلو نقاشی انتزاعی «آبی بر فراز قرمز» (۱۹۵۳) اثر «مارک روخو» نیز روز پنجشنبه در حراجی ساتبیز با قیمت پایه ۲۵ میلیون دلار به فروش گذاشته میشود.
حراجی فیلیپس نیز چندی پیش، قیمت پایه برای مزایده تابلو نقاشی «رینگ بوکس» اثر «ژان میشل باسکیت» را حدود ۱۰ الی ۱۵ میلیون دلار اعلام کرد.
انتهای پیام