دکتر سید مهدی طباطبایی افزود: طی سالهای اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است و بیش از 425 میلیون نفر از مردم 20 تا 79 سال جهان مبتلا به دیابت هستند وپیش بینی می شود تا سال 2050 تعداد بیماران بالغ بر 522 میلیون نفر برسد.
وی گفت: در حال حاضر حداقل 11 درصد جمعیت بالای 25 سال کشورمان مبتلا به دیابت هستند و حداقل 25 درصد آنان از بیماری خود آگاه نیستند.
دکتر طباطبایی با اشاره به اینکه خانواده ها نقش مهمی در پیشگیری و کنترل دیابت نوع دو دارند گفت: با آموزش و ترویج فعالیت بدنی و تغذیه مناسب باعث افزایش کیفیت زندگی خانوادهها شویم و به همین جهت شعار روز جهانی دیابت «از خانواده خود محافظت کنید» میباشد.
معاون بهداشتی تصریح کرد و گفت: آگاهی از اینکه فرد به دیابت مبتلا است نقش مهمی در به تاخیر انداختن بروز عوارض بیماری دارد و طبق برخی از مطالعات درمان و کنترل مطلوب بیماری 20 سال عوارض را عقب می اندازد و این عوارض شامل بیماریهای کلیوی، چشمی، دستگاه عصبی و اختلالات در پا های فرد دیابتی می باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: طبق آخرین مطالعه کشور که در سال 1395 در جمعیت بین 18 تا 64 سال در استان سیستان و بلوچستان انجام گرفت شیوع بیماری دیابت براساس قند خون ناشتا 8.66 درصد و شیوع افرادی که در مرحله پیش دیابتی هستند نیز 13.71 درصد می باشد.
وی گفت: 11.8درصد جمعیت استان چاق هستند و این میزان با توجه به اینکه 65.28درصد جمعیت هدف فعالیت بدنی ندارند مرتب در حال افزایش می باشد.
وی ادامه داد: تنها 20 درصد از جمعیت استان از سبزیجات استفاده می کنند و آمار سرانه مصرف میوه در استان کمتر از 3 درصد است و مصرف کنندگان سیگار 15 درصد جمعیت 18 تا 64 سال را شامل می شود و تمامی آمار های فوق نشاندهنده وجود عوامل خطر قابل پیشگیری در بروز دیابت می باشد که با تغییر در روش زندگی فعالیت بدنی 150دقیقه در هفته، عدم مصرف دخانیات و الکل و تغذیه مناسب می توان از بروز آن و در موارد ژنتیکی در به تعویق انداختن آن نقش داشت.
دکتر طباطبایی، ابتلا به دیابت نوع 2 در بستگان درجه یک را یکی از مهمترین عوامل خطر دیابت عنوان کرد و گفت: رواج رعایت شیوه مناسب زندگی شامل تغذیه سالم و انجام ورزش منظم در خانواده ضمن کمک به بهبود مراقبت بیمار دیابتی به پیشگیری از دیابت در سایر اعضای خانواده کمک می کند.
وی گفت: در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز مانند دیگر دانشگاه ها غربالگری و درمان بیماران دیابتی از سال 1383 آغاز گردیده و تاکنون بالغ بر 11هزار بیمار دیابتی تحت پوشش دانشگاه زاهدان می باشند که 45 درصد این بیماران تحت مراقبت پزشک می باشند و خوشبختانه 85 درصد بیمارانی که تحت مراقبت پزشک می باشند دارای قند خون کنترل شده هستند و تشکیل پرونده سلامت الکترونیک در مراکز بهداشتی اقدام موثری در زمینه شناسایی بیماران، درمان و کنترل مطلوب این بیماران می باشد.
انتهای پیام