ستاری در اختتامیه سومین جایزه مصطفی(ص) مطرح کرد

پیشرفت امت اسلامی در گرو حمایت از نسل جوان/پایداری تبادلات علمی در طوفان‌های سیاسی

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه جوانان دانشمند و کارآفرینان موفق ما می‌توانند به‌خوبی در تبادل با کشورهای اسلامی به توانمندسازی آنها یاری رسانند، گفت: خانواده‌ علم و فناوری امت اسلامی که در سراسر آفرینش و در میان همه ملت‌ها و جوامع، جای خود را باز کرده‌اند، سفیران و منادیان حقیقت‌جویی هستند که مهربانی را سرلوحه دانش و پژوهش قرار داده‌اند.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری امروز در مراسم اختتامیه سومین دوره جایزه مصطفی (ص)، ایران را بزرگ‌ترین تولیدکننده دانش در جهان اسلام و قدرتی برتر در حوزه فناوری‌های پیشرفته و اکوسیستم دانش‌بنیان توصیف کرد و افزود: بر این اساس ایران، با کمک جوانان خلاق برای رونق و گسترش این همکاری‌ها با کشورها آمادگی دارد. 

وی خطاب به دانشمندان گفت: با توفیق الهی و با عنایت پیامبر دانش و نور(ص)، بار دیگر مفتخر شده‌ایم تا از سرمایه‌های امت علم‌دوست و وارسته تجلیل کنیم. اینک زمان یادآوری است؛ یادآوری دوران طلایی علم. دورانی که دانشمندان بلاد اسلام، با تکیه بر ارزش‌های دینی‌شان، جان جهان را روح تازه‌ای بخشیدند؛ روح صلح و رحمت و برابری. آنچه آموختند، آموزاندند و آنچه کاشتند، به تساوی تقسیم کردند.

ستاری با تاکید بر اینکه خانواده‌ علم و فناوری امت اسلامی که در سراسر آفرینش و در میان همه ملت‌ها و جوامع، جای خود را باز کرده‌اند، سفیران و منادیان حقیقت‌جویی هستند که مهربانی را سرلوحه دانش و پژوهش قرار داده‌اند، ادامه داد: مسلمانان و شهروندان جهان اسلام به درستی می‌دانند بازگشت به دوران درخشان گذشته در حوزه علم و فناوری، با تغییر رویه‌های موجود در نظام کشورداری میسر است و مهمتر آنکه، می‌باید به نیروی انسانی خلاق، جوان و بی‌نظیری که در اختیار دارد، ارج و بهایی فراتر از گذشته، اعطا کند.

وی اضافه کرد: بنابراین حضور تاریخ‌ساز این نسل جوان در حوزه‌های علم، فناوری و کارآفرینی، هنگامی محقق می‌شود که تغییراتی اساسی در فرهنگ و نظام کسب و کار و علم و فناوری روی دهد.

معاون علمی رییس‌جمهور  تاکید کرد: کشورهای اسلامی باید بدانند در صورتی پیشرفت خواهند کرد که از نوآوری‌های نسل جوان‌شان حمایت کنند و محیط امنی برای بروز این نوآوری‌ها در اختیار ایشان قرار دهند.

وی با بیان اینکه در دورانی به سر می‌بریم که حرکت چرخ‌های توسعه دنیای غرب، به کندی و کاستی گراییده است، اظهار کرد: جماعت‌شان، پیر شده و انگیزه‌هایشان، رنگ باخته است. اما امروز می‌بینیم که دنیای اسلام، با وجود همه فتنه‌های وارداتی و جنگ‌های استعماری که بر دامانش افتاده، همچنان تاثیرگذار است و جوان و امیدوار. در پس قرن‌ها دوری از دوران طلایی علم، تسلیم دسیسه‌ها و ناملایمات نشده است و هنوز هم، پا در میان عمل دارد و دست بر آتش تدبیر. 

به گفته وی در چنین شرایطی، راهکار اصلی ارتقا و خیزش دوباره جهان اسلام، بهره‌مندی از سرمایه‌های فکری و آموزش مناسب نیروی انسانی جوان است.

وی تبادلات علمی بین کشورهای اسلامی را به مانند پل‌های سترگ و برقراری دانست که با جابجایی دولت‌ها و طوفان‌های بزرگ سیاسی در جامعه جهانی پابرجا باقی می‌ماند و سبب نزدیکی روزافزون ملت‌های اسلامی خواهد شد، افزود: ما باور داریم که جهان اسلام، لیاقتمندانه می‌تواند بر صدر دنیای دانش جلوس کند و مومنانه و فروتنانه، جمله آدمیان را به گرد نورانیت مهرش فرا بخواند و در فناوری‌های آینده‌ساز (Disruptive technology)، هوش مصنوعی، واقعیت مجازی، کلان داده، فناوری فضایی، زیست فناوری، نانو، سلول‌های بنیادی، فناوری‌های همگرا و... سرآمد شود.

وی خاطر نشان کرد: ما با اعطای جایزه جهانی مصطفی(ص) به‌عنوان یکی از نمادهای مهم شایستگی و برتری علمی و فناوری در سطح جهان تجلیل می‌کنیم تا ضمن توسعه علم و فناوری، ارزش‌های والای انسانی و بشری، همچنان رواج یابد و رفاه، امنیت و سلامت در جهان هستی تضمین شود.

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده دانش در جهان اسلام و قدرتی برتر در حوزه فناوری‌های پیشرفته و اکوسیستم دانش‌بنیان، با تکیه بر جوانان اندیشمند و خستگی‌ناپذیرش، امروز به یکی از پتانسیل‌های جهان اسلام تبدیل شده است، گفت: در بسیاری از زمینه‌های تولید علم همچون پزشکی، فنی و مهندسی، صاحب آمارهای درخشان بین‌المللی است که به عنوان عضوی از جهان بزرگ اسلام، افتخار آفریده است.

وی با تاکید بر اینکه جوانان دانشمند و کارآفرینان موفق ما می‌توانند به‌خوبی در تبادل با کشورهای اسلامی به توانمندسازی آنها یاری رسانند، گفت: جوانان ایرانی توانسته‌اند در عرصه علوم نوین و پیشرفته همچون نانو، زیست‌فناوری و سلول‌های بنیادی، با قدرت‌های غربی، برابری کنند یا در برخی موارد از آنان نیز پیشی بگیرند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور افزود: این افتخار و جایگاه نه با تکیه بر نفت و منابع زمینی، بلکه با اتکا به نیروی انسانی و ایمانی کسب شده است و همین الگو می‌تواند در سراسر جهان اسلام به کار گرفته شود و ثمرات شیرین به کام مسلمانان بنشاند.

ستاری تاکید کرد: اقتدار اسلامی که بر پایه انسانیت و شرافت انسانی بنا شده است، با همکاری علمی و دانشی همه مسلمانان، در همه جهان برقرار شده و تسری خواهد یافت.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ آبان ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98082012371
  • خبرنگار : 30057