به گزارش ایسنا و به نقل از بی بی سی، باستان شناسان معتقدند دو چالهای که در«تولتپک» شهری در شمال مکزیک کشف شدهاند، نخستین تلههای ماموت هستند که تاکنون کشف شدهاند.
کشف بیش از ۸۰۰ استخوان ماموت در مکزیک میتواند این فرضیه را که چطور انسانهای اولیه ماموتها را شکار میکردند، تغییر بدهد.
باستانشناسان پیش از این معتقد بودند، انسانهای اولیه تنها در صورتی ماموتها را میکشتند که این حیوانات به دام میافتادند یا صدمه میدیدند. با این حال اکتشاف اخیر میتواند به آن معنا باشد که شکار ماموتها توسط انسانهای اولیه از قبل برنامهریزی شده بوده است.
دو چاله کشف شده حدود ۱.۷ متر عمق و ۲۵ متر قطر دارند. باستانشناسان حدود ۱۰ ماه در این محل به کاوش پرداخته بودند.
باستانشناسان این تیم معتقدند شکارچیان از مشعل برای ترساندن ماموتها و کشاندن آنها به محل ایجاد تله استفاده میکردهاند.
یکی از جمجمههای ماموت در حالی کشف شد که اثر ضربه شی تیزی همچون نیزه بر روی آن دیده میشود. سرپرست تیم کاوشی این منطقه بیان کرد: «پیشتر تصور میشد انسانهای اولیه صبر میکردند تا ماموتهای به دام افتاده بمیرند، اما اکتشاف اخیر شواهدی از حمله مستقیم این شکارچیان به ماموتها را نشان میدهد.»
اولین نشانههای چالههای کشف شده در ماه ژانویه امسال در جریان آمادهسازی این منطقه برای تبدیل کردنش به یک گورستان ضایعات، دیده شدند.
سرپرست این تیم کاوشی معتقد است در زمان ساخته شدن این تلهها این منطقه، خانهی حدود شش گله ماموت بوده است. مسئولان موسسه ملی انسان شناسی و تاریخ مکزیک معتقدند، تلههای ماموت بیشتری را میتوان در شمال مکزیک کشف کرد.
انتهای پیام