عکس روز ناسا؛

درخشش کمان کهکشان راه شیری درمیان دریایی از ستاره‌ها و سیارات

"ناسا" اخیرا در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصویری زیبا از نیم‌کره جنوبی آسمانی منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، ناسا تصاویر زیر از نیم‌کره جنوبی آسمانی را منتشر کرد و نوشت: این تصویر سراسرنما یا پانوراما از  نیم‌کره جنوبی آسمانی توسط جمع‌آوری داده‌های یک سال ماموریت ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران (TESS) ایجاد شده است. ما ۲۰۸ تصویری که ماهواره تس از زمان آغاز ماموریت خود ثبت کرده بود را کنارهم قرار دادیم و این تصویر منحصر به فرد را ایجاد کردیم.

ماهواره نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران که به اختصار "تس"(TESS) نامیده می‌شود، یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که ۱۹ آوریل سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد. هدف تس جستجوی سیاره‌های فراخورشیدیِ بیشتر در فضایی ۴۰۰ برابر پوشش مأموریت کپلر با استفاده از روش گذر است که در کهکشان‌های دیگر به‌ویژه در مدار ستاره‌های پر نور اطراف خودشان در فاصله‌ای که امکان حیات در آن وجود داشته باشد، قرار دارند.

در مقایسه با بیش از ۴۰۰۰ سیاره فراخورشیدی که تاکنون پیدا شده، انتظار می‌رود که این فضاپیما موفق به پیدا کردن بیش از ۲۰ هزار سیاره دیگر شود.

هدف مأموریت تس در مرحله نخست تمرکز بر درخشان‌ترین ستارگان نزدیک به زمین برای بررسی آثار گذر سیاره‌های فراخورشیدی در پیرامون آنها در طول دو سال است. پروژه تس از مجموعه‌ای از دوربین‌های گسترده برای انجام یک بررسی همه‌جانبه استفاده می‌کند. با استفاده از تس ممکن است توده، اندازه، تراکم و مدار یک گروه بزرگ از سیارات کوچک، از جمله نمونه‌ای از دنیای سنگی در مناطق قابل سکونت ستارگان میزبان، مطالعه شود.

⁣برای یافتن سیارات فراخورشیدی، چهار دوربین تس هر ۳۰ دقیقه از یک قسمت کامل از آسمان تصویری را ثبت می‌کنند و بر پدیده گذر نیز رصد می‌کنند. گذر در اصطلاح نجوم، هنگامی‌ است که جرم کوچکتری از مقابل قرص جرم بزرگتری در آسمان، گذر یا عبور (Transit) می‌کند، بطوری‌که چند رصدگر این پدیده را از نقاط مناسب بتوانند مشاهده کنند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۶ آبان ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98081609460
  • خبرنگار : 71607