پمپئو: ایران متخاصم است نه قربانی!

وزیر امور خارجه آمریکا در طی سخنرانی خود در گردهمایی بنیاد هریتج مدعی شد که دیدگاه حال حاضر اروپا در خصوص ایران با دیدگاه‌شان پیش از اعمال فشارهای حداکثری آمریکا بسیار متفاوت است.

به گزارش ایسنا، روز سه‌شنبه وئدیویی از سخنرانی مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در گردهمایی بنیاد هریتج منتشر شد که در آن گفت: ما از توافق هسته‌ای با ایران خارج شدیم و 12 پیش شرط را - که شامل توقف برنامه موشک‌های بالیستیک و تامین مالی تروریسم می‌شد - برای ایران تعیین کردیم. این خواسته‌های توسط رسانه‌هایی مانند نیویورک تایمز یا واشنگتن پست به درستی منتقل نشد. ما تنها می‌خواستیم که ایران گروگان‌گیری نکند و دست از ترور در اروپا بردارد.

وی با طرح حمایت از مردم ایران مدعی شد: حقیقت این است که ایران متخاصم است نه قربانی. پس از سخنرانی‌ام و اعمال تحریم‌ها علیه ایران، همه چیز تغییر کرد. صدها شرکت خصوصی در تحریم‌هایمان با ما همراه شدند.

پمپئو در ادامه با اشاره به حملات صورت گرفته به تاسیسات نفتی عربستان، فرانسه، انگلیس و آلمان مدعی شد که این کشورها در بیانیه‌ای اعلام کردند که این حمله مشخصا کار ایران بوده است و ایران باید درخصوص چارچوب طولانی‌مدت برنامه هسته‌ای خود به مذاکره بپردازد. این دیدگاه اروپا با دیگاه‌شان پیش از زمانی که آمریکا بر ایران فشار بگذارد، بسیار متفاوت بود.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که روز گذشته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بخشی از سخنرانی خود در نخستین کنفرانس بین‌المللی یک جانبه‌گرایی و حقوق بین‌الملل در دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: ممکن است ما در کوتاه مدت تحت فشار قرار گیریم و حتما مردم ما تحت فشار هستند اما به واقع این اقدام در درازمدت امکان ادامه حیات ندارد.

وی با تاکید بر این‌که آمریکا معتاد به تحریم است، گفت: در هر دوره‌ای تحریم‌های آمریکا علیه کشورهای دیگر قابل مقایسه نیست از دهه 1990 زمانی نبوده که کمتر از 50 کشور به نوعی تحت تحریم‌های آمریکا نباشند. اما چرا می‌گوییم از کلمه تحریم استفاده نکنیم زیرا تحریم ابزاری است که کشوری یا فردی استفاده می‌کند برای این‌که اجرای مقررات را به دیگری تحمیل کند. اقداماتی که آمریکا انجام می‌دهد تحریم نیست اقدامات زورمدارانه اقتصادی است که بتواند سیاست‌های خودش را تحمیل کند. عده‌ای معتقدند که تحریم از جنگ بهتر است اما تحریم همان جنگ است اما علیه افراد غیرنظامی و آنها را وادار می‌کند که رفتار دولت‌هایشان را تغییر دهند. به عنوان مثال پمپئو می‌گوید اگر دولت ایران می‌خواهد مردمانش غذا بخورند باید سیاست‌شان را تغییر دهد. بنابراین اقدامات آمریکا هدفش جلوگیری از اعمال قانون است.

وی خاطر نشان کرد: آمریکا به کسانی که می‌خواهند قطعنامه 2231 را اجرا کنند فشار می‌آورد اما باید مراقب باشیم که آمریکا دوباره نتواند یک جانبه‌گرایی خودش را پوشش چندجانبه دهد. اشتباهات باعث شده که آمریکا بتواند با سیاست یک جانبه خودش شش قطعنامه را پوشش چند جانبه بدهد. ما نباید چشم‌مان به خارج باشد باید بر اقتصاد مقاومتی، خودباوری و داخل کشور متمرکز باشیم، اما نباید مجدد به آمریکا اجازه دهیم سیاست یک جانبه خودش را پوشش چند جانبه بدهد اگر چند جانبه به خود بگیرد اجرایش راحت‌تر می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۸:۴۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98073022376
  • خبرنگار : 71621