آخرین وضعیت سدهای تهران اعلام شد

میزان بارندگی‌ها از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ مهرماه در مقایسه با بارش ۱۰ میلیمتری سال آبی گذشته حدود ۳۹ درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت حدود ۱۴ درصد کاهش یافته و این میزان بارندگی در میان بارش‌های نیم قرن اخیر در همین بازه زمانی رتبه نوزدهم را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایسنا، سال آبی جدید در حالی از ابتدای مهرماه در کشور آغاز شده که ۲۴ استان کشور بارندگی‌های کمتری را نسبت به مدت متوسط بلندمدت تجربه می‌کنند و در پنج استان کشور تاکنون یک میلیمتر بارندگی نیز به ثبت نرسیده است. میزان بارندگی‌های کشور از ابتدای سال آبی جاری تا روز ۲۸ مهرماه به حدود ۶ میلی‌متر رسیده است که این رقم در مقایسه با بارش ۱۰ میلیمتری سال آبی گذشته حدود ۳۹ درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است. این میزان بارندگی در میان بارش‌های نیم قرن اخیر در همین بازه زمانی رتبه نوزدهم را به خود اختصاص داده است.

استان‌های پربارش کدامند؟

عنوان پربارش‌ترین مناطق ایران در طی حدود یک ماه اخیر به نام استان‌های نوار شمالی کشور ثبت شده است. استان‌های گیلان با ۱۰۶ میلی‌متر، مازندران با ۶۶ میلی‌متر و گلستان با ۳۶ میلی‌متر بارندگی تاکنون سه استان پربارش کشور بوده‌اند. در این میان، سیستان و بلوچستان نیز به دلیل بارندگی‌های مناسب یک ماه اخیر و سیلاب‌های رخ داده توانسته است با ثبت ۲۲ میلی‌متر بارندگی چهارمین استان پربارش کشور باشد.

استان‌های کم بارش کدامند؟

این درحالی است که ۲۴ استان کشور سال آبی جدید را با بارندگی‌های کمتری نسبت به مدت متوسط بلندمدت آغاز کرده‌ و این روند در ۱۹ استان کشور به منفی ۵۰ درصد رسیده است. وضعیت نامطلوب بارندگی‌ها در استان‌های ایلام، خراسان‌های جنوبی و خراسان‌رضوی، خوزستان و سمنان به مراتب محسوس‌تر است چرا که این مناطق از ابتدای مهرماه تا ۲۸مهرماه شاهد یک میلی‌متر بارندگی هم نبوده‌اند و استان‌های تهران، یزد، لرستان، قم، چهارمحال و بختیاری، البرز و اصفهان بارندگی کمتر از یک میلی‌متر را تجربه کرده‌اند.

بررسی وضعیت شش حوضه آبریز کشور

بر اساس آمار وزارت نیرو، در میان ۶ حوضه آبریز اصلی کشور نیز حوضه‌ آبریز دریای خزر با ۲۶ میلی‌متر، دریاچه ارومیه با هفت میلی‌متر، خلیج فارس و دریای عمان با پنج میلی‌متر، مرزی شرق با چهار میلی‌متر، فلات مرکزی با دو میلی‌متر و قره‌قوم با ۰.۱ میلی‌متر بارندگی به ترتیب پربارش‌ترین و کم‌بارش‌ترین حوضه‌های آبریز اصلی کشور بوده‌اند. همچنین از ابتدای مهرماه تاکنون ایستگاه‌های باران‌سنجی رامسر صفارود با ثبت ۲۳۸ میلی‌متر بارندگی و هشتپر تالش با ثبت ۱۷۴ میلی‌متر بارندگی، پربارش‌ترین مناطق کشور بوده‌اند.

حجم آب موجود مخازن سدها از خرداد تا مرداد

بر این اساس، حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور در خردادماه (۴۰۰۷۲ میلیون مترمکعب) نسبت به ماه گذشته (۴۱۰۴۰ میلیون مترمکعب) ۲.۳۵ درصد کاهش داشته است. حجم آب ورودی به سدهای مخزنی کل کشور نسبت به ماه گذشته ۴۹ درصد و حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نسبت به ماه گذشته ۳۵ درصد کاهش داشته است.

حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور تا پایان تیرماه سال ۱۳۹۸ (۳۶۳۸۰ میلیون مترمکعب) نسبت به ماه گذشته (۴۰۰۷۲) ۹.۲ درصد کاهش داشته است. حجم آب ورودی به سدهای مخزنی کل کشور نسبت به ماه گذشته ۵۲ درصد و حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نسبت به ماه گذشته ۱۳.۶۳۵ درصد کاهش داشته است.

طبق آخرین آمار نیز حجم آب موجود مخازن سدهای کل کشور تا پایان مردادماه سال جاری (۳۲۶ هزار و ۳۲ هزار و ۶۴۲ میلیون مترمکعب)، نسبت به ماه گذشته ( ۳۶ هزار و ۳۸۰ میلیون مترمکعب) ۱۰.۳ درصد کاهش داشته است. حجم آب ورودی به سدهای مخزنی کل کشور نسبت به ماه گذشته ۴۱.۷ درصد و حجم آب خروجی مخازن سدهای کل کشور نسبت به ماه گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است.

آخرین وضعیت سدهای تهران

همچنی طبق آخرین آمار میزان ورودی سد امیر کبیر ۵ متر مکعب در ثانیه و میزان خروجی ۱۳.۵ متر مکعب در ثانیه است. میزان ورودی و خروجی سد لتیان به ترتیب ۱۲ و ۲۱ متر مکعب در ثانیه است. میزان ورودی سد لار ۴.۷ متر مکعب در ثانیه و میزان خروجی این سد ۲۴ متر مکعب در ثانیه است. میزان ورودی و خروجی سد طالقان به ترتیب ۱.۵ متر مکعب در ثانیه و ۵ متر مکعب در ثانیه بوده و میزان ورودی و خروجی سد ماملو نیز به ترتیب ۱۵.۵ متر مکعب و ۱۱.۵ متر مکعب در ثانیه است.

 حجم کل مخازن سدهای پنج گانه تهران ۸۱۷ میلیون متر مکعب است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۵۷۹ میلیون متر مکعب بوده است ۲۳۹ میلیون متر مکعب بیشتر است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98073021818
  • خبرنگار : 71523