آرزو حیدریان در گفتوگو با ایسنا، افزود: هرچند به دلیل عواملی همانند زایمانها بانوان خون بیشتری مصرف میکنند، اما میزان اهداء این قشر از جامعه کمتر است.
وی عنوان کرد: با توجه به نیاز مبرم اهداء خون بانوان در جامعه در همین راستا از سال گذشته تلاش شده بتوانیم پایگاه اختصاصی اهداء خون بانوان را راهاندازی کنیم تا بانوان به عنوان یک فعالیت اجتماعی مشارکت بیشتری داشته باشند.
حیدریان اظهار کرد: با آغاز اجرای طرح "نذر خون، خیر مکرر" از سال قبل توانستیم در همایشهای مختلف و برنامههای اجتماعی سلامتمحور مختلف گروههایی را با این طرح آشنا کنیم که با اهداء خون نه تنها مشکلی برای بانوان ایجاد نمیشود، بلکه چون در زمان اهداء خون آزمایشهایی گرفته میشود کمبودهایی مانند کلسیم، آهن و... مشخص میشود و تحت پایش سلامت قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه «بانوان بسیار علاقمند به اهداء خون هستند به طوری که از سال قبل تا کنون چندین تور اهداء خون بانوان را از شهرستانهای مختلف به سطح استان داشتیم»، ادامه داد: به خاطر باور اجتماعی اشتباهی که در جامعه وجود دارد، خانمها فکر میکنند به خاطر اینکه ماهی یک بار خون از دست میدهند، کمخون هستند، در صورتی که این باور اشتباهی است.
رئیس شورای مشارکتهای زنان مجمع خیرین سلامت استان خراسان رضوی، بیان کرد: نسبت کمخونی در خانمها با نسبت اهداء خون هیچ رابطه مستقیمی ندارد. با فرهنگسازی که دارد صورت میگیرد، امیدواریم این موضوع بهبود یابد.
وی گفت: تلاش شده در این راستا مرکز اهداء خون مستقل بانوان در مشهد راهاندازی شود و تجهیزات و وسایل مورد نیاز توسط انتقال خون خراسان رضوی تامین میشود.
حیدریان یادآور شد؛ سال گذشته برای اهداء خون در سطح استان کلاً 195 هزار مراجعهکننده داشتهایم که از 151 هزار نفر آنها خونگیری انجام شده است.
انتهای پیام