در گزیده اخبار سیاسی ۲۰ مهر بخوانید؛

هشدار دانشجویان به رییس صداوسیما/شعار امسال ۱۳ آبان/توصیه به زائران اربعین و...

استکبارستیزی و مقاومت اسلامی سرآغاز افول و فروپاشی آمریکا، شعار مراسم ۱۳ آبان/ خاطره جهانگیری از تفأل به حافظ/ تهیه طرحی برای تدریس ادبیات محلی در مدارس/ سوء استفاده سودجویان از مسافران کربلا برای واردات تلفن همراه قاچاق و... از جمله گزیده اخبار سیاسی ایسنا در روز شنبه، بیستم مهر ماه ۱۳۹۸ است.

به گزارش ایسنا،‌ قائم‌مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور با تاکید بر ضرورت حضور همه قشرهای جامعه در راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان گفت: استکبارستیزی و مقاومت اسلامی، سرآغاز افول و فروپاشی آمریکا، به‌عنوان شعار ملی مراسم ۱۳ آبان سال جاری انتخاب‌ شده است.

همچنین معاون اول رئیس جمهور با اشاره به روز بزرگداشت حافظ در حساب کاربری خود در اینستاگرام به بیان خاطره‌ای از آخرین حضورش در بارگاه حافظ شیرازی و تفالی که به دیوان این شاعر معروف زد، پرداخت.

مرکز ارتباطات و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به انتشار خبری با عنوان «سرلشکر باقری مفتخر به دریافت نشان نصر درجه یک شد»، اعلام کرد: این نشان «نصر درجه دو» است که ۱۳ سال پیش از سوی فرماندهی معظم کل قوا، به سرلشکر محمد باقری اعطا شده است و ارتباطی به نشانه‌های اعطا شده اخیر از سوی رهبری ندارد. ‌

نیک عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی موضوع یارانه‌های پیدا و پنهان در جلسه غیرعلنی روز دوشنبه مجلس گفت که در حال حاضر بستر لازم برای اصلاح قیمت حامل‌های انرژی فراهم نیست و احتمالا در بودجه سال آینده هم چنین تغییری رخ نمی‌دهد.

همچنین سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از تهیه طرحی برای اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی مبنی بر تدریس ادبیات محلی در مدارس خبر داد و گفت که این طرح ضرب‌الاجلی را برای دولت جهت اجرای این اصل قانونی تعیین کرده است.

وزیر کشور به زائران مراسم اربعین توصیه کرد: زائران به مرور و با توجه به ظرفیت جاده‌ها وارد عراق شوند. بسته شدن موقتی مرزها هم به دلیل مدیریت ترافیکی است خواهش من از زائران این است که مدت اقامت خود را در عراق کوتاه کنند.

یک عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز  با تاکید بر لزوم نظارت بیشتر برای مقابله با ورود کالاهای چمدانی در ایام اربعین حسینی(ع) گفت که سوءاستفاده از مسافران کربلا برای ورود گوشی همراه قاچاق به داخل کشور مساله‌ای است که مسئولان باید نسبت به آن آگاه باشند.

بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران، شهیدبهشتی و شریف طی نامه‌ای به علی‌عسگری رئیس سازمان صداوسیما با تعیین ضرب‌الاجلی یکماهه برای پوشش صریح و بی‌پرده مطالبات کارگری تصریح کردند: درصورت نپرداختن به موضوع در مدت زمان معین شده بسیج دانشجویی مستندی در این زمینه تهیه و راساً رسانه‌ای خواهند کرد. در بخشی از این نامه آمده است: اندک موارد پوشش اعتراضات مربوط به کارگران هفت تپه توسط صدا و سیما در تناقض با واقعیت بوده یا دست کم از گزند تلخیص و سانسور در امان نبوده است.

وزیر امورخارجه کشورمان با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر تاکید کرد که ترکیه و سوریه باید به همراه یکدیگر از مرزهایشان دفاع کنند و ایران می‌تواند به آنها کمک کند.

محمدجواد ظریف، همچنین با باز نشر ویدیوئی از سخنان رهبر معظم انقلاب، بار دیگر بر مخالفت قاطعانه ایران با ساخت تسلیحات هسته‌ای بر اساس فتوای رهبری تاکید کرد.

در همین رابطه سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کند و اعتقادی به تهاجم و دخالت نظامی به این کشور ندارد، اظهار کرد که مناقشات را می‌توان از طریق نشست‌های سه یا چهار جانبه حل کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز با اشاره به حمله به نفت‌کش ایرانی در دریای سرخ گفت: با بررسی تصاویر ویدیویی موجود و شواهد اطلاعاتی جمع آوری شده، سرنخ‌های اصلی ماجراجویی خطرناک حمله به نفت کش ایرانی در دریای سرخ بدست آمده است. علی شمخانی تاکید کرد: شرارت در آبراه‌های بین المللی بدون پاسخ نمی‌ماند.

سید حسین موسویان، دیپلمات پیشین کشورمان در مقاله ای در روزنامه لس آنجلس تایمز آمریکا به تنگناهای روابط ایران و آمریکا و امکان کاهش تشنج در خاورمیانه پرداخت و گفت: با توجه به بن بست موجود در روابط ایران و آمریکا، مهمترین اقدام فوری برای کاهش تنش ها این است که ایده مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا در شرایط فعلی کنار گذاشته شود و به جای آن تلاش ها روی گفت‌وگوی مستقیم ایران و عربستان و خاتمه جنگ یمن متمرکز شود.

وزارت امورخارجه پاکستان با انتشار بیانیه‌ای گزارشات مبنی بر درخواست ریاض از نخست وزیر پاکستان برای میانجی‌گری میان ایران و عربستان را تکذیب کرد.

یک وکیل دادگستری با طرح این مطلب که برای «یقه سفیدها» دادرسی مجزا داشته باشیم، گفت: برای جرایم توده‌های مردم باید یک سیاست کیفری عمومی داشته باشیم و در عوض یقه سفیدها یعنی کسانی که کارگزاران حاکمیتی هستند، به لحاظ اقتصادی و اجتماعی صاحب نفوذاند و توان ویژه‌ای دارند، تحت دادرسی مجزایی قرار بگیرند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۰ مهر ۱۳۹۸ / ۱۵:۰۹
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 98072015065
  • خبرنگار : 71381