برگزاری تورهای تخصصی علم در "تالار دائمی علوم در ایران"

"تالار دائمی علوم در ایران" واقع در موزه ملک، تورهای تخصصی علم را با هدف روایت‌گری علم و بیان چگونگی همنشینی علم با هنر و تاریخ در فرهنگ ایرانی برای گروه‌های هدف دانش‌آموزی و دانشجویی برگزار می‌کند.

رضا دبیری‌نژاد، رئیس اداره موزه ملک در گفت‌وگو با ایسنا تالار دائمی علوم را معرفی از نظام طبقه‌بندی علم در فرهنگ ایرانی دانست و توضیح داد: سالن علوم نشان‌ می‌دهد چگونه بین علوم و دانش‌های مختلف ارتباط برقرار بوده است و دستاورد دانشمندان ایرانی مسلمان را به روایت آثار کتابخانه موزه ملی ملک روایت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تالار فوق طی یک سال گذشته و بعد از افتتاح آن بهانه‌ای برای برگزاری "تورهای تخصصی علم" شده است، گفت: مخاطب تورهای ویژه سالن علوم، گروه‌های مختلف در مدارس و دانشگاه‌ها هستند و در واقع ما با برگزاری این تورها گزارشی از تاریخ علم، جنبه‌های علوم و دستاوردهای علمی را برای مخاطبان بیان می‌کنیم.

رئیس اداره موزه ملک افزود: این تور تنها به بازدید از تالار علم محدود نمی‌شود، بلکه یک تور موضوعی و تخصصی است که در آن سعی می‌کنیم ضمن معرفی دانشمندانی همچون ابن‌سینا، ابوریحان بیرونی و زکریای رازی، دانش‌ها و علوم خاصی همچون نجوم، پزشکی ایرانی، ریاضیات و حساب و هندسه، دستاوردهای جغرافیایی دانشمندان مسلمان و ... که منابع خاصی از آن‌ها را در دسترس داریم، به شکل روایت‌گری علم و همراه با تجربه‌هایی که برای مخاطبین کنجکاوی ایجاد می‌کند، به آن‌ها ارائه کنیم.

دبیری‌نژاد با تأکید بر این‌که این تورها به شکل گروهی برگزار می‌شود، اظهار کرد: از این رو گروه‌های هدف می‌توانند با هماهنگی قبلی دستور تور علم بدهند و این تور برای آن‌ها برگزار خواهد شد.

وی سپس به جنبه دیگری از تورهای تخصصی علم پرداخت و خاطرنشان کرد: در تور علم سعی داریم همزمان با روایت‌گری علم، نسبت و همنشینی علم با هنر و تاریخ را هم در فرهنگ ایرانی ارائه کنیم. به همین منظور سعی داریم بین سالن علوم اسلامی، سالن هنر و زندگی و سالن داستان‌ها پیوند برقرار کنیم و نشان دهیم دانشمندان ایرانی چطور  در عین عالم بودن هم ذوق هنری و ذوق ادبی داشتند و در عین تسلط به حکایت‌ها و داستان‌های ایرانی، به علم می‌پرداختند.

رئیس اداره موزه ملک با اشاره به اینکه طی یک سال گذشته بیشترین استقبال از موزه، از سالن علوم بوده است، گفت: در کنار سالن علوم نشست‌های تخصصی داشتیم و توانستیم پیوند و ارتباطی هم با انجمن‌های علمی، دانشگاهی و مدارس هم برقرار کنیم.

دبیری‌نژاد با اشاره به اینکه نشست‌های تخصصی در زمینه‌های نجوم و پزشکی و با حضور دانشمندان و شرق‌شناسانی که بر روی پزشکی و نجوم ایرانی کار کرده‌اند، برگزار شده است، گفت: معرفی بعضی دستاوردها، بازدید مهمانان همایش‌های ویژه که برای علوم برگزار شده از تالار علم و ...، از دیگر برنامه‌های سالن علم بوده است که در این برنامه‌ها با اعضای انجمن‌های علمی همکاری‌های مشترک داشتیم.

وی در پایان اظهار کرد: سال گذشته موزه ملک یکی از مراکزی بود که جایزه ترویج علم را به دلیل فعالیت‌های ترویجی تالار دائمی علوم دریافت کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۴ مهر ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98071410351
  • خبرنگار : 71605