به گزارش ایسنا، بنابر اعلام کارجوپلاس، برای اینکه بتوانید در رقابت با دیگر متقاضیان پیروز شوید، باید رزومهای بنویسید که کارفرما متقاعد شود مناسبترین گزینه برای شغل درخواستی هستید.
اگر علاقهمندیهایی دارید که با شغل درخواستیتان مرتبط هستند، حتما به این علاقهمندیها اشاره کنید. مثلا علاقهمندی به امور جاری در شغل روزنامهنگاری یا علاقهمندی به خرید و فروش آزمایشی سهام برای فعالیت در بازار سرمایه، حائز اهمیت شناخته میشوند.
سایر سوابقی که از نشانهی کار گروهی، سازماندهی، برنامهریزی، متقاعد سازی و مذاکره در ارتباط باشند نیز قابل ذکر شمرده میشوند.
مهارتها
چند نمونه از مهارتهایی که معمولا در رزومه ذکر میشوند عبارتند از:
زبانهای خارجی: (تسلط متوسط به مکالمهی زبان انگلیسی یا تسلط ابتدایی به زبان فرانسه)
کامپیوتر: تسلط متوسط به MS Access و Excel و آشنایی ابتدایی با طراحی وبسایت
رانندگی: گواهینامه پایهی یکم
پروفایل شخصی
در پروفایل شخصی که در ابتدای رزومه قرار میگیرد باید خلاصهای از مهارتها، نقاط قوت و کلیدیترین تجاربتان را بنویسید و به هدفی که دنبال میکنید نیز گریز کوتاهی بزنید. پروفایل شخصی کمک میکند خودتان را متمایزتر نشان دهید و به همین دلیل، بیشتر مناسب مشاغلی است که متقاضیان انبوهی دارند. اما یادتان باشد از جملات کلیشهای مانند «من گویندهی بسیار توانایی هستم که در کارهای گروهی به شایستگی ظاهر میشوم.» پرهیز کنید.
رزومه کاری شامل چه اطلاعاتی است؟
- اطلاعات فردی
اطلاعات فردی شامل نام و نام خانوادگی، آدرس، تاریخ تولد، شماره تلفن و ایمیل است.
استفاده از عکس در رزومه تابع قوانین کشورهاست در ایران هم به صورت پیشفرض اجباری بر عکسدار بودن رزومه وجود ندارد و این کار اختیاری است. معمولا کارفرما بنا به ضرورت پُست شغلی و نیازمندیهای آن، در متن آگهی استخدام بر عکسدار بودن رزومه تأکید میکند. در هر حال اگر در رزومهی خود از عکس استفاده میکنید، باید یک عکس پرسنلی با پوشش مناسب را انتخاب کنید.
- تحصیلات و توانمندیها
سوابق تحصیلی خود را با ذکر رشته و محل اخذ مدرک فهرست کنید. حتی میتوانید به نمرات فارغالتحصیلی خود نیز اشاره کنید، اما اگر نمراتتان چندان درخشان نیستند، از ذکر این مورد بپرهیزید.
- تجارب حرفهای
در توضیح تجارب حرفهای خود از کلماتی استفاده کنید که گویای اقدامات عملی شما هستند مانند: سازماندهی، برنامهریزی کردن و توسعه دادن.
سعیتان این باشد که بین مهارتهایتان با شغل درخواستی ارتباط برقرار کنید. مثلا اگر قصد دارید برای شغلی در حوزهی امور مالی اقدام کنید، آگاه باشید که تمرکز مشاغل این حوزه بیشتر روی مهارتهایی مانند حسابرسی، تحلیل و حل مسئله قرار دارد. اما اگر برای شغل بازاریابی درخواست میفرستید، باید بیشتر روی فن مذاکره و مهارتهای متقاعد کردن مشتری تمرکز کنید.
- علاقهمندیها و دستاوردها
این بخش باید مختصر و مفید نوشته شود. هرچه سن متقاضی بیشتر باشد، بخش سوابق حرفهای در اولویت قرار میگیرد و به طور طبیعی از حجم و اهمیت بخش علاقهمندیها کاسته خواهد شد.
از ذکر موارد کلیشهای مانند «معاشرت با دوستان» بپرهیزید.
روی سرگرمیهای انفرادی و منفعلانه مانور ندهید، چرا که ممکن است فردی منزوی و غیراجتماعی به نظر برسید. اما اگر مثلا به «مطالعه» اشاره کردید، در ادامه یک یا چند کتاب مورد علاقهتان را نیز نام ببرید.
شما در اپلیکیشن کارجوپلاس می توانید در قسمت پروفایل شخصی، اطلاعات کامل و دقیق رزومه خود را وارد کنید، و برای خود یک رزومه حرفه ای بسازید تا پیشنهاد های شغلی مناسبی از سمت کارفرمایان به شما داده شود. همینطور رزومه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
برای دانلود اپلیکیشن کارجوپلاس اینجا کلیک کنید
انتهای رپرتاژ آگهی