استناد وزارت کشاورزی به "توری غیراستاندارد" برای تکذیب فساد ۱۰۰۰ میلیاردی

وزارت جهاد کشاورزی برای تکذیب موضوع فساد ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در طرح خرید تضمینی گندم، اعلام کرده است که "امسال نیز مانند همه سال‌های گذشته از ابزار سنجش (الک) مشابه استفاده شده است"؛ این در حالی است که به گفته مدیرکل سازمان ملی استاندارد، توری (الک) گندم مورد استفاده در فرایند خرید تضمینی گندم، با استاندارد ملی ایران انطباق ندارد.

حدود یک هفته پیش رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران در گفت‌وگو با ایسنا موضوع وجود فسادی گسترده‌ در سیستم خرید تضمینی گندم را مطرح کرد و گفت که "دلالان سالانه ۷۰۰ هزار تن ضایعات همچون شن و خاک و ضایعات گندم به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان را به عنوان گندم وارد پروسه خرید، فروش و تحویل گندم به دولت می‌کنند".

سیدمحمدرضا مرتضوی اظهار کرده بود:" ما سه سال است که به وزیر جهاد کشاورزی هشدار داده و متذکر شده‌ایم که فساد گسترده‌ای در سیستم خرید تضمینی گندم شکل گرفته است، اما توجهی نمی‌شود".

به دنبال مطرح شدن این موضوع، وزارت جهاد کشاورزی جوابیه‌ای به ایسنا ارسال کرد که در بخشی از آن اعلام کرد:" امسال نیز مانند همه سال‌های گذشته از ابزار سنجش (الک) مشابه (در طرح خرید تضمینی گندم) استفاده شده است، طرح ادعای ورود گندم با متوسط افت غیرمفید ۸ تا ۱۰ درصد یعنی ۷۰۰ هزار تن شن و خاک و ضایعات به کارخانجات و وجود ناخالصی نامتعارف در گندم خریداری شده و اختلاط آن با خاک، ادعایی کاملا کذب بوده، صحت نداشته و قویا تکذیب می‌شود".

استناد وزارت جهاد کشاورزی به اینکه امسال نیز مانند سال‌های گذشته از الک (توری) مشابه استفاده شده و بنابراین امکان خرید ضایعاتی همچون شن و خاک، همراه گندم وجود ندارد؛ در حالی است که چند روز پیش مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد ایران در گفت‌گو با ایسنا، خبر داد که توری مورد استفاده در فرایند خرید تضمینی گندم، استاندارد نیست.

غلامرضا امینی در این رابطه اظهار کرد:" کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران پیشتر این موضوع (وجود ضایعاتی همچون شن و خاک در گندم خریداری شده از سوی دولت در فرایند خرید تضمینی گندم) را به ما اعلام کرده بود و سازمان ملی استاندارد دستورالعملی که توسط متولی اصلی خرید گندم تهیه شده بود را، بررسی کرد که طبق نتیجه آن الک (توری) گندم با استاندارد ملی ایران انطباق نداشت و در پی این نتایج، در جلساتی از متولیان این بخش خواستیم که این موضوع را اصلاح کنند تا با استاندارد ملی ایران انطباق پیدا کند".

در این شرایط مشخص نیست که وزارت جهاد کشاورزی چگونه با استناد به استفاده از توری غیراستاندارد، می‌خواهد موضوع مطرح شده مبنی بر وجود فساد گسترده در طرح خرید تضمینی گندم و آلوده شدن گندم‌ها به شن و خاک و ضایعات را، تکذیب کند!؟

این وضعیت در حالی است که چند روز پیش خبرنگار ایسنا در بازدید از یکی کارخانه‌های ‌آردسازی، گندم‌های آلوده به ضایعاتی همچون خاک، سنگ و شن را مشاهده کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98070100305
  • خبرنگار : 99999