به گزارش ایسنا، طرح تحریم الشباب در حالی مطرح میشود که نزدیک به ۱۸ درصد از مردم سومالی با خطر گرسنگی شدید روبهرو هستند.
الشباب هماکنون توسط تحریمهای گستردهای که از سوی سازمان ملل علیه سومالی وضع شده، هدف قرار گرفته است. این کشور به شدت به کمکهای بشردوستانه وابسته است.
در حال حاضر نهادهای سازمان ملل و سازمانهای بشردوستانه از این تحریمها مستثنی هستند که به آنان اجازه میدهد بدون قرار گرفتن تحت پیگرد قانونی وارد مناطق تحت کنترل الشباب شوند و کمکهای ضروری را به مردم برسانند.
کنیا اما به دنبال حملات متعدد الشباب در خاک این کشور، خواستار تحریمهایی سختگیرانهتر علیه این گروه شبهنظامی است و تحریمهایی که خواستار آنها شده، دسترسی به کمکهای بشردوستانه را برای مناطق تحت کنترل الشباب منع میکند.
اریک شوارتز، رئیس سازمان بینالمللی پناهجویان به خبرگزاری فرانسه گفت: چنین اقدامی کمکهای بشردوستانه را به امری مجرمانه تبدیل میکند و این امر پیامدهایی بسیار جدی بر این کمکها خواهد داشت.
اگر هیچ یک از اعضای شورای امنیت سازمان ملل تا ۲۹ اوت با این طرح مخالفت نکنند، قطعنامه ۱۲۶۷ سازمان ملل فورا اعمال خواهد شد.
سازمانهای فعال در زمینه کمکهای بشردوستانه از اعمال چنین تحریمهایی بسیار نگران هستند و خواستار مخالفت اعضای شورای امنیت با این طرح شدهاند.
کنیا الشباب را همچون داعش و القاعده گروهی تروریستی میداند و معتقد است که اعمال چنین تحریمهایی به سرکوب خشونتهای این گروه کمک میکند.
انتهای پیام