به گزارش ایسنا، زمینلرزهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند.
گزارشهای دریافتی حاکی است شهرهای دیلم، گچساران و همچنین برخی از شهرهای استان خوزستان نیز این زمینلرزه را احساس کردهاند.
هنوز کانون اصلی این زمینلرزه اعلام نشده است.
اعزام شش تیم ارزیاب در پی زلزله در کهگیلویه و بویر احمد
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر از اعزام شش تیم ارزیاب به بخشهایی از استان کهگیلویه و بویراحمد برای بررسی خسارتهای احتمالی خبر داد.
مرتضی سلیمی در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: زلزلهای به قدرت ۵.٢ ریشتر کهگیلویه و بویراحمد را ساعت ٢١ دقیقه بامداد دوشنبه لرزاند.
او با بیان این که بر اساس اعلام برخی از شهروندان این زلزله که در ١٨ کیلومتری شهر چرام استان کهگیلویه و بویراحمد با طول جغرافیایی ۵٠.٧٩ و عرض جغرافیایی ٣٠.۵٩ رخ داده است، در شهرهای اهواز، ایذه، بندر ماهشهر، بندر امام و... نیز احساس شده است، گفت: در حال حاضر شش تیم ارزیاب هلال احمر برای بررسی خسارتهای احتمالی به محل اعزام شدند.
به گفته او گزارشهای اولیه حاکی از ترکخوردگی دیوارها در گچساران بوده است.
وی افزود: روستاهایی که باید مورد ارزیابی واقع شوند اطراف شهرستان چرام هستند.
رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر درباره وضعیت سکونت در منطقه در شعاع ۲۰ کیلومتری اظهار کرد: جمعیت ٢۶ هزار و ٩٣۵ نفری در این منطقه سکونت دارند که این تعداد ٧ هزار و ٢١۴ خانوار هستند. در مجموع ١٠٨ روستا در اطراف محل زلزله وجود دارند که نزدیکترین آنها مارین، دیل، اسپر، آرو و فتح هستند.
سلیمی در ادامه با بیان این که تیم های ارزیاب در حال ارزیابی مناطق شهری و روستایی هستند، گفت: به هموطنان توصیه میکنیم آرامش خود را حفظ کرده و به شایعات توجه نکنند.
سلیمی، رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر، تا به این لحظه تعداد مصدومان در شهرستان گچساران را دو نفر اعلام کرد و گفت: دو نفر که قصد فرار از زلزله را داشتند دچار مصدومیتهایی شدهاند.
زلزله شدید گچساران باعث ریزش کوه در جاده دیل شده است
فرماندار گچساران گفت: در حال حاضر بر اثر این زلزله جاده دیل ریزش داشته و در حال بررسی و سرکشی در محلات بافت فرسوده هستیم.
علی خوانپایه در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد افزود: زلزله شدیدی که در گچساران ساعت ۲۱ دقیقه بامداد روز دوشنبه ۱۴ مردادماه رخ داد. در حال حاضر بر اثر این زلزله جاده دیل ریزش داشته و در حال بررسی و سرکشی در محلات بافت فرسوده هستیم و به بیمارستانها وضعیت فوق العاده اعلام کردیم. پس از بررسی از محلات مختلف در گچساران نتیجه خسارتهای احتمالی را اعلام خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، مرکز این زلزله در شهرستان چرام که در شهرستان گچساران نیز احساس شده است و مردم این شهرستان را به خیابانها کشانده و برق برخی از مناطق نیز قطع شده است.
سرهنگ نادر رحمانی، رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا، نیز درباره اختلالهای احتمالی در عبور و مرور پس از وقوع زلزله ۵.٢ ریشتری کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: بر اساس بررسی و استعلام انجام شده تا کنون اختلالی در عبور و مرور حوالی این منطقه به مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا گزارش نشده و تردد به صورت عادی در جریان است.
کهگیلویه و بویراحمد در آمادهباش
مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون خسارتی از زلزله ۵.۲ ریشتری چرام به ما گزارش نشده است. وحید محمدیتبار در گفتگو با ایسنا منطقه گیلویه و بویراحمد افزود: طی تماس با فرمانداران شهرستانهای چرام و گچساران تاکنون گزارشی از خسارات جانی و مالی زمین لرزه ۵ ریشتری در شهرستان چرام نشده است. شدت زمین لرزه در گچساران مهیب و ترسناک بوده است. این زمین لرزه باعث قطع برق برخی از مناطق شهرستان گچساران شده و موجب ریزش جاده دیل به گچساران نیز شده است. هماکنون به دستور استاندار کهگیلویه و بویراحمد در حال عزیمت به منطقه زلزلهزده شهرستانهای چرام و گچساران هستم.
محمدیتبار تصریح کرد: با هماهنگیهای صورتگرفته شهرستان بهبهان استان خوزستان به عنوان معین گچساران در آمادهباش کامل به سر میبرد.
دستگاههای عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان در آمادهباش کامل هستند و تا آخر بررسی های انجام شده در آمادهباش خواهند بود.
مدیر کل مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: بخشداران و فرمانداران موظف شدند شهرستانهای زلزلهزده چرام و گچساران را رصد و بررسی کنند. زلزله قابل پیشبینی نیست البته جای نگرانی هم وجود ندارد و مردم به منازل خود برگردند.
زلزله ۵.۲ ریشتری چرام خسارات جانی نداشت
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: زلزله ۵.۲ ریشتری خسارات جانی نداشته است.
سید امانالله جهانبین در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد افزود: تا کنون خسارت جانی ناشی از زلزله ۵ ریشتری چرام و گچساران گزارش نشده است. خسارات جزئی در حد ترک خوردگی و برخی از منازل مسکونی گچساران وارد شده است. ۶ تیم ارزیاب هلال احمر به چرام و گچساران اعزام شدهاند و خسارتهای ساختمانی باید ارزیابی شوند.
جهانبین تصریح کرد: تیمهای هلال احمر در سطح شهرستانهای زلزلهزده و استان کهگیلویه و بویراحمد در آمادهباش هستند و در صورت نیاز وارد عمل میشوند.
وی به مردم توصیه کرد ضمن حفظ خونسردی، آرامش خود را حفظ و نکات ایمنی را رعایت کنند تا شاهد هیچ حادثهای نباشیم.
هیچ خطری سازه استراتژیک سد کوثر را تهدید نمیکند
مدیرعامل آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد گفت: سد کوثر مشکل خاصی ندارد و هیچ خطری سازه استراتژیک سد کوثر را تهدید نمیکند.
به گزارش ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد، علی داوودیمهر با اشاره به زلزله ۵.۲ ریشتری در نزدیکی سد کوثر افزود: به همت همکاران فنی ما در سد کوثر وضعیت سد مشکل خاصی ندارد و هیچ خطری این سازه استراتژیک را تهدید نمیکند.
دوگنبدان لرزید
شهر دوگنبدان، مرکز شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد لرزید. مرکز لرزهنگاری کشور شدت این زمین لرزه را ۳.۳ ریشتر اعلام کرده است.
این زمین لرزه در ساعت ۲ و ۴۸دقیقه و ۳۶ثانیه دوشنبه، چهاردهم مرداد ماه به وقوع پیوست. تاکنون از خسارات احتمالی این زمین لرزه گزارشی ارائه نشده است.
مصدومیت ۵ نفر در زلزله گچساران
رئیس بیمارستان شهید رجایی گچساران از مصدومیت ۵ نفر در پی زلزله ۵.۲ ریشتری خبر داد.
سیدطاهر حسینی در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد افزود: تاکنون ۵ نفر مصدوم ناشی از زلزله ۵.۲ ریشتری به بیمارستان شهید رجایی گچساران منتقل شدهاند.
وی اظهار کرد: از این تعداد ۲ نفر که شامل یک مرد و یک زن هستند، دارای جراحات عمیق بوده و جراحات مابقی مصدومان سطحی بوده است.
انتهای پیام