به گزارش ایسنا، جوانا رونیسکا، نماینده لهستان در سازمان ملل و رئیس فعلی شورای امنیت در اوت جاری در مصاحبه با روزنامه فرامنطقهای القدس العربی در پاسخ به این سوال که آیا معتقد است راهحل تشکیل دو کشور همچنان ممکن و قابل تحقق است، گفت: موضعگیری لهستان نسبت به راهحل مسالمتآمیز قائم بر تشکیل دو کشور روشن بوده و نیازی نیست این را تکرار کنم، این راهحلی متکی بر قوانین بینالمللی و قطعنامههای شورای امنیت است و کشور من نیز به اصول قوانین بینالملل به ویژه قوانین بینالمللی حقوق بشر احترام میگذارد.
رونیسکا در ادامه اظهار کرد: وضعیت دشوار است و امیدوارم راهحلی را بیابیم که به شکلی سازنده ضامن منافع دو کشور باشد. راهحل این موضوع در دست ما نیست، بلکه همه طرفها در منطقه باید در حل این مشکل مشارکت کنند، به همین دلیل ما نشست آزادی را درباره وضعیت کلی خاورمیانه برگزار خواهیم کرد تا شاید عزممان را راسخ کند و در وهله اول به راهحلهای سازندهای برای دو ملت برسیم، من به گفتگو باور دارم اما اینکه چگونه به راهحلی برای این اختلافنظر برسیم را نمیدانم، باز هم تکرار میکنم من به قوانین بینالمللی و اهمیت حمایت از غیرنظامیان و کودگان در مناطق درگیریهای مسلحانه باور دارم.
نماینده لهستان در سازمان ملل در پاسخ به سوالی درباره احتمال انتقال سفارت این کشور از تلآویو به قدس اشغالی تاکید کرد: این مساله هرگز مطرح نیست.
او درباره احتمال سفر هیئتی از شورای امنیت به فلسطین و غزه نیز گفت: این امر معمولا با توافق آراء انجام میشود، حتی اگر لهستان پیشنهاد سفر به فلسطین اشغالی را بدهد، یک یا چند تن از اعضای شورای امنیت به این پیشنهاد اعتراض میکنند به همین دلیل موافقت با چنین سفرهایی برای تمامی اعضای شورا دشوار است، اما برخی کشورهای عضو این حق را دارند که یک هیئت کوچک تشکیل داده و اقدام به سفر کنند اما در حال حاضر در دستور جلسه شورا پیشنهاد سفر به فلسطین وجود ندارد.
رونیسکا درباره انتقاداتی که از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به دلیل عدم درج اسرائیل در لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان میشود، گفت: این موضوع از یک سو بر عهده ویرجینیا گامبا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور کودکان و از سوی دیگر بر عهده شخص دبیرکل است که بر اساس اطلاعات مختلف درباره طرفهایی که در این لیست قرار بگیرند، تصمیمگیری میکند.
رئیس فعلی شورای امنیت افزود: شورای امنیت درباره این مساله بحث و گفتگو کرده و به کشورهای عضو فرصت میدهد تا موضعگیری خود را در این خصوص اعلام کنند، من اطمینان دارم خانم گامبا نقش مهم و جدی در پیگیری موارد نقض حقوق کودکان در مناطق درگیریها ایفا میکند.
وی در ادامه اعلام کرد که وزیر خارجه لهستان ریاست برخی از نشستهای شورای امنیت از جمله جلسه بررسی وضعیت خاورمیانه با عنوان "چالشهای صلح در خاورمیانه" در تاریخ ۲۷ اوت را بر عهده خواهد داشت و در این نشست نیکولای ملادینوف، نماینده دبیرکل سازمان ملل در اراضی فلسطین اشغالی گزارش ماهانه خود را ارائه کرده و در ادامه شرکتکنندگان درباره ریشهها این درگیری در منطقه به شکلی جامع و با بررسی تمامی مشکلات موجود در مناطق درگیری در خاورمیانه صحبت خواهند کرد.
رونیسکا که به خوبی به زبان عربی صحبت میکند، پیش از این به عنوان سفیر لهستان در مصر و اردن فعالیت داشته و اطلاعات دقیقی از جزئیات مساله فلسطین دارد.
لهستان در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به عنوان عضو شورای امنیت انتخاب شد و این دومین باری است که ریاست این شورا را بر عهده دارد.
انتهای پیام