دکتر ملانظری در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب در خصوص آثار ناشی از تحریمهای آمریکا علیه کشورمان که اجرایی شده است، افزود: تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کشور ما متاسفانه منابع مالی دانشگاهها را با تهدید جدی مواجه کرده است، ضمن اینکه خرید مواد اولیه برای آزمایشگاه به خصوص در رشتههای فنی و مهندسی با چالش رو به رو شده، به گونهای که هزینه برخی از این مواد بیش از سه برابر افزایش یافته است.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه افزایش هزینههای ناشی از تحریمها انجام برخی پایاننامههای دکتری و کارشناسی ارشد را با مشکلاتی مواجه کرده است؛ ولی واقعیت این است که ما در درون دانشگاهها به دنبال راه حلهایی برای برونرفت از مشکلات ناشی از تحریمها هستیم.
رییس دانشگاه الزهرا همچنین خاطر نشان کرد: ما برای برونرفت از شرایط تحریم و مشکلاتی که میتواند ایجاد کند، طرحها و هستههای داخلی تعریف کردیم تا ارتباطی که انتظار است دانشگاه با جامعه داشته باشد، حفظ شود و اساتید در درون دانشگاه در این زمینه فعالیت داشته باشند و راهحل های خود را ارائه دهند تا بتوانیم در سطح گستردهتر از این راهحلها استفاده کنیم.
دکتر ملانظری تصریح کرد: دانشگاهها این باور را دارند که در شرایط پیچیده و شرایط تحریم میتوانند راهکارهای اجرایی و عملی ارائه کنند و ما در گذشته هم دو تجربه حساس جنگ تحمیلی و بحث هستهای را داشتیم و در هر دو صحنه با اقتدار از مشکلات عبور کردیم و امروزه بحث جنگ اقتصادی یک تکلیف تازه برای دانشگاهها محسوب میشود.
به گفته وی، دانشگاه الزهرا (س) در حول چند محور نقش خود را در شرایط تحریم به طور جدی نشان داده که محور اول "تمرکز بر آموزشهای کاربردی و توانمندسازی نیروی انسانی" بوده که این بحث در دو بعد "آموزش نیروی متخصص برای ورود به جامعه" و بعد "آموزشهای مثبت در دانشگاهها در شرایط تحریم" جلو رفته است.
رییس دانشگاه الزهرا به محورهای دیگر حرکت این دانشگاه برای برونرفت از تحریم اشاره کرد و افزود: بعد دوم "هدایت صنعت به سوی دانشگاهها" است که در این راه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نقش مهمی ایفا کرده، به گونهای که امروزه فرصت مطالعاتی از یک امر اختیاری به یک امر الزامی تبدیل شده است.
انتهای پیام