ساخت دستگاه با موتور dc

در این متن کوتاه، با انتخاب موتور مناسب برای ساخت دستگاه جهت مصارف صنعتی آشنا می‌شوید و آموزش می‌بینید.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام ماناموتور، استفاده از موتور دی سی در ساخت دستگاه، چگونه می‌تواند باشد و از چه طریقی باید آموزش دید؟

ساخت دستگاه با موتور dc

 - (۵ نکته مهم در ساخت دستگاه)

در هنگام ساخت دستگاه اول باید دانست که شما تجربه و دانش دستگاه‌سازی را دارید یا خیر؟ اگر ندارید برای انتخاب موتور باید از فردی مشاوره بگیرد و گرنه این موضوع باعث می‌شود که موتور انتخابی شما یا خوب عمل نکند و یا به‌مرورزمان به دستگاه آسیب برساند. ممکن است هزینه زیادی کرده باشید که با انجام مشاوره، می‌توانستید همان کار را با هزینه کمتر انجام دهید.

تفاوت موتور dc با موتور تکفاز و سه فاز

اگر در ساخت دستگاه خود، دسترسی به برق ۲۲۰ ولت تکفاز دارید و نیازی به کنترل دور ندارید (سرعت تقریباً ثابت است) و همچنین ابعاد موتور برایتان مهم نیست و خطر برق‌گرفتگی وجود ندارد، بهتر است شک نکنید؛ بهترین انتخاب برای شما موتور ac است. اما اگر یکی از موارد بالا برقرار است، بهتر است به سراغ موتور dc بروید.

انواع الکتروموتور دیسی

برای ساخت دستگاه با موتور دیسی باید با انواع موتورهای دیسی آشنا باشید. موتورهای دیسی براش و براشلس که هر کدام، خصوصیات خاص خود را دارند. آنچه در دستگاه‌های ساده مرسوم است، استفاده از موتورهای دیسی براش می‌باشد. در مقابل موتورهای براشلس هستند که قیمت بالایی دارند و برای استفاده در دورهای بسیار بالا (مثل هلیکوپتر ها و هواپیمای مدل) و یا در پروژه‌هایی که کنترل سرعت خیلی دقیق دارند، استفاده می‌شوند.

کنترل دور در ماشین‌آلات صنعتی

کنترل دور در موتورهای دیسی براش (موتورهای ۱۲ و ۲۴ ولت معمول در بازار) هم می‌تواند توسط پانسیومتر انجام شود و هم توسط درایور موتور dc. در ساخت دستگاه با پتانسیومتر، شما در حقیقت ولتاژ تغذیه موتور را کاهش می‌دهید. در این صورت هم دور و هم گشتاور موتور کاهش پیدا می‌کند. اما نحوه کارکرد درایور دیسی به گونه دیگری است. درایور دیسی با روشن و خاموش کردن زیاد موتور (با فرکانس بالا) باعث می‌شود برآیند ولتاژ الکتروموتور کاهش پیدا کند و موتور با سرعت‌پایین‌تری دوران کند، اما گشتاور موتور کاهش کمتری داشته باشد. نمونه یک درایور را در عکس زیر می‌بینید:

تامین ولتاژ برق dc برای ماشین‌سازی

باید دقت داشت که سوییچنگ ها برای ساخت دستگاه با بارهایی با جریان کشی اولیه زیاد، مناسب نیستند، بلکه برای جریان کشی‌هایی با شیب زمانی، مناسب هستند. بنابراین در مورد موتورهای دیسی که بدون هیچ‌گونه درایو راه‌اندازی می‌شوند، ترانس بسیار بهتر از سوییچینگ است. هم ارزان‌تر است و هم در جریان کشی اولیه به مشکل نمی‌خورد.

چگونه ساخت دستگاه با موتور dc می‌تواند ارزان‌تر و ساده‌تر باشد

باید دانست که در توان‌های پایین قیمت موتورهای دیسی به نسبت موتورهای ایسی ارزان‌تر است. همچنین این موتورها در دسترس تر هستند. کنترل دور آن‌ها هم با هزینه پایین‌تری انجام می‌شود. با توجه به ابعاد کوچک‌تری که دارند، ابعاد دستگاه هم کوچک‌تر خواهد شد و هزینه‌هایی مانند هزینه تراشکاری و قالب‌ساز بهینه‌تر خواهد شد.

انتهای رپرتاژ خبری

  • پنجشنبه/ ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۳:۵۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98051005228
  • خبرنگار : 30054