فرشته درایتی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: شیر مادر همه مواد مورد نیاز شیر خوار را به مقدار مناسب و همراه با مواد ایمنی بخش را داراست و به عنوان غذایی بی نظیر برای تغذیه شیر خواران شناخته شده است.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه با شیر مادر در دین مبین اسلام، افزود: شیر دادن به کودک در این دین عبادت شمرده شده است.
این کارشناس مامایی بیان کرد: خداوند در آیه 233 سوره بقره میفرماید: مادرانی که میخواهند به نحو کامل به فرزندان خود شیر دهند، لازم است دو سال تمام آنها را از پستان خود شیر دهند.
درایتی با اشاره به مزایای شیردهی برای مادر، تصریح کرد: مادران شیرده کمتر دچار سرطان پستان و تخمدان و دهانه رحم میشوند.
وی با بیان اینکه قند خون این مادران بهتر کنترل میشود، اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر منجر به ایجاد رابطه عاطفی مستحکم و دو طرفه بین مادر و فرزند شده و شادابی و امنیت خاطر را به مادر هدیه میدهد و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است.
این کارشناس مامایی با اشاره به مزایای تغذیه با شیر مادر برای شیرخوار، بیان کرد: تغذیه با شیر مادر سبب رشد مطلوب و بقاء کودک میشود و به آسانی در دسترس کودک است.
درایتی ادامه داد: مرگ ناکهانی در کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، فوق العاده کمتر است و ضریب هوشی در کودکان شیر مادرخوار بالاتر است.
وی افزود: شیر مادر آسانتر هضم شده و شیرخوار زود به زود گرسنه میشود و تمام نیازهای غذایی مورد نیاز شیرخوار را تا شش ماهگی تامین میکند.
این کارشناس مامایی بیان کرد: تغذیه با شیر مادر بروز آسم، اگزما و آلرژی و بسیاری بیماریهای دیگر را کاهش میدهد.
درایتی یادآور شد: میزان ابتلا به اسهال و بیماریهای انگلی در شیرخوار کمتر است.
وی تصریح کرد: شیر مادر حاوی اسیدهای چرب DHA و اسید آراشیدونیک (AA) بوده و DHA از ترکیبات اصلی شبکیه بوده و وجود آن در شیر مادر باعث افزایش شدت بینایی شده و در نوزادان نارس که در معرض خطر آسیب به شبکیه ناشی از نارسی هستند، وجود همین اسید چرب موجود در شیر مادر مانع از آسیب رساندن اکسیژن به شبکیه شده و شانس ایجاد این مشکل را کم میکند.
این کارشناس مامایی یادآور شد: یکی از موارد تأثیرگذار شیر مادر در نوزاد رشد و تکامل سیستم بینایی است که پس از تولد به تکامل میرسد و به همین دلیل است که همواره بر تغذیه نوزادان با شیر مادر تأکید میشود.
انتهای پیام