عبادرضا اسلامی ـ مدیر گردشگری و صنایع دستی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ـ درباره این جشنواره به ایسنا گفت: این جشنواره از سوی بخش خصوصی با حمایت معنوی این کانون و با استفاده از ظرفیت سازمانهای فرهنگ و ارتباطات، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت امور خارجه برگزار میشود که نقطه قوت آن حضور کشورهای عضو اکو است (شامل ترکیه، پاکستان، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان میشود). یکی از این کشورها حتی برای دور دوم این جشنواره اعلام میزبانی کرد که ما تمایل داریم آن را به نام ایران ثبت کنیم و اقداماتی را برای ثبت جشنواره خوراک ملل به نام ایران در تقویم سازمان جهانی جهانگردی نیز آغاز کردهایم.
وی اضافه کرد: تعدادی از رستورانهای ایتالیا نیز برای شرکت در این جشنواره اعلام آمادگی کردهاند و خوراک چینی و هندی نیز معرفی میشود. ما تمایل زیادی داریم اقوام و عشایر ایرانی در این جشنواره حضور پررنگی داشته باشند که استقبال آنها چشمگیر نبوده اما همچنان برای جذب بیشتر اقوام و عشایر به این رویداد بینالمللی تلاش میشود.
مدیر گردشگری و صنایع دستی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی افزود: سطح جشنواره، آموزشی خواهد بود و قرار است سرآشپزهای معتبر و سرشناس در این رویداد حضور داشته باشند تا به استانداردهای بینالمللی خوارک بیشتر پرداخته شود.
او پردهبردای از یک خوراک محلی ایرانی که ثبت ملی شده است و پذیرایی از مهمانان با این خوارک را از دیگر اتفاقات این جشنواره برشمرد و گفت: امیدواریم با برگزاری این جشنواره شعار تنوع غذایی ایران، به واقعیت برسد. هدف ما این است که خوراک ایرانی فراتر از مرزها رود و به آشپزخانههای بینالمللی راه یابد و به عبارتی تجاری شود. غذا از اصلیترین عوامل جذب گردشگر است و نباید از اهمیت آن غافل شویم. متاسفانه در بیرون از مرزها خوراک ایرانی را نمیشناسند.
وی اضافه کرد: حتی در داخل کشور نیز بسیاری از خوراکها ناشناخته مانده است. مثلا رشت که به شهر خلاق خوراک معروف شد، بیشتر غذاهای آن برای علاقمندان گردشگری غذا ناشناخته است. امیدواریم این جریان که از امسال چراغ آن روشن میشود، به هفتاد تا هشتاد درصد از اهدافش دست یابد.
او درباره ورود خوراکهایی که در این جشنواره معرفی میشود در فهرست غذایی رستورانهای ایران، اظهار کرد: با توجه به شرایط خاص این سالها نمیتوانیم روی غذاهای لاکچری مانور زیادی داشته باشیم. اما سعی میکنیم با معرفی ظرفیتهای ناشناخته، رستورانها را متقاعد به بهرهبرداری از آنها کنیم.
اسلامی گفت:جشنواره خوراک ملل به جز غذا بخشهای جنبی مثل اجرای موسیقی اقوام خواهد داشت و پیشبینی میکنیم تعداد زیادی در آن شرکت کنند.
انتهای پیام