نخستین کشفیات از سومین شهر زیرزمینی همدان + فیلم

«در نخستین فصل کاوش‌های سومین شهر زیرزمینی همدان، تا کنون 6 اتاق این شهر زیرزمینی کشف شده‌اند، اما آب، دیگر فضاهای این شهر تاریخی را گرفته و نخست باید آن را از شهر تخلیه کرد.»

به گزارش ایسنا، مجموعه دستکند صالح آباد در بخش صالح آباد شهرستان بهار در استان همدان، در فاصله تقریبی ۲۵ کیلومتری غرب همدان و ابتدای مسیر جاده کرمانشاه و در بین اراضی روستای آبرومند و شهر صالح آباد، با رو کردن تکه سفال‌های مربوط به دوره‌ی اسلامی و تاریخی، حدود پنج سال قبل خود را نشان داد.

هر چند هنوز اطلاعات تاریخی دقیقی از کارکردهای سومین شهر زیرزمینی به دست آمده در همدان با قدمت حدود ۸۰۰ سال به دست نیامده، اما دست‌کم مردم محلی از جنگ جهانی اول و در برخی دوره‌های تاریخی معاصر از این مکان تاریخی استفاده کرده‌اند.

اما با توجه به گذشت حدود ۸۰۰ سال از عمر این شهر زیر زمینی، بارندگی‌های زیادی باعث تجمیع این آبرفت‌ها شده که به گفته‌ی مسوولان میراث‌فرهنگی باید نخست تمامِ آن‌ها خارج شوند تا بتوان کارهای مطالعاتی را به طور کامل روی این محوطه‌ی تاریخی انجام داد.

حسین زندی - فعال میراث فرهنگی همدان - به ایسنا می‌گوید: این مجموعه سال ۱۳۹۳ کشف شد اما به دلیل کمبود اعتبار تا بهار ۹۸ کار کاوش آن مسکوت ماند و سر انجام درسال جاری براساس تفاهم‌نامه‌ای که بین شهرداری صالح آباد و اداره میراث فرهنگی همدان بسته شد کار کاوش آغاز شد و اکنون نیز با اعتبار ۳۰ میلیون تومان که شهرداری صالح‌آباد اختصاص داده فصل اول کاوش آن در حال انجام است.

او با بیان این‌که در فصل اول کاوش‌ها شش اتاق در زیر زمین کشف شده، ادامه می‌دهد: به علت وجود آب در بخش‌های دیگر عملیات کاوش با مشکل روبه‌رو شده است.

به گفته‌ی وی پیش‌بینی می‌شود مبلغی حدود ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار برای دومین فصل کاوش در این شهر تاریخی، مورد نیاز باشد.

زندی با اشاره به این‌که شهر زیر زمینی در محدوده‌ی شهرهای «صالح‌آباد» و «بهار» همدان، سومین شهر زیرزمینی این استان است و پیش از این مجموعه های «ارزانفود» و «سامن» کشف شده بودند، تاکید می‌کند: استان همدان چند غار دستکند مانند غارهای دستکند «خورزنه» و غار «قلعه جوق» نیز دارد، دستکندهای صالح‌آباد، سومین مجموعه‌ی تاریخی بزرگ به دست آمده در استان است.

او همچنین با بیان این‌که براساس یافته های سفالین از دستکندهای صالح آباد گفته می‌شود قدمت آن به دوره ایلخانی برمی گردد، ادامه می‌دهد: این مجموعه از نظرساختار شباهت هایی به شهر زیر زمینی ارزانفود دارد اما به نظر می‌رسد قدمت دستکندهای صالح آباد کمتر باشد.

به اعتقاد این فعال میراث فرهنگی همدان، شهر زیر زمینی صالح آباد به علت نزدیکی به جاده و اینکه در مسیر استان‌های کرمانشاه - همدان و سنندج - قرار دارد، ظرفیت مهمی برای گردشگری استان محسوب می‌شود.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۰ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98031004207
  • خبرنگار : 71191