به گزارش ایسنا به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، ولی تیموری با حضور در ششمین رویداد «استارتاپ ویکند گردشگری پایدار» و «استارتاپ کاپ گردشگری گاسترونومی» که به همت دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه در حوزه کسب و کارهای جدید گردشگری در حال حرکت به سمت استفاده حداکثری از آی سی تی، شرکتهای دانش بنیان، مراکز رشد و فناوری و استارتاپ هستیم، همه دستاندرکاران این صنعت باید به فناوریهای نوین مسلط شوند در غیر این صورت از گردونه رقابت حذف خواهند شد.
او افزود: در بحث استفاده از فناوریهای نوین در گردشگری چالشهایی وجود دارد که به نظر میرسد فعالیتهایی از جنس دانشگاه میتواند به حل آنها کمک کند.
به گفته تیموری، متقاضیانی که در موضوع استارتاپها به حوزه گردشگری ورود میکنند معمولا اطلاعات و تخصصشان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است و فقط بر همین اساس علاقمند به فعالیت در فضای مجازی در زمینه کسب و کارهای گردشگری هستند، این در حالی است که گردشگری به عنوان یک علم قواعد خاص خودش را دارد که بدون آشنایی با آن امکان ورود به این حوزه وجود ندارد و یا اینکه بدون آشنایی با فضای آیتی و آی سی تی، فعال حوزه گردشگری هستند.
معاون گردشگری بیان کرد: به نظر میرسد دانشگاهها میتوانند برای ورود موفق استارتاپها به حوزه گردشگری رویکرد مهارتی و تلفیق این دو را مد نظر داشته باشند و در برنامههای آموزشی خود لحاظ کنند.
تیموری با بیان اینکه میزان سرمایه و هزینه لازم برای ایجاد شغل در حوزه گردشگری نسبت به سایر حوزهها، اقتصادیتر و کم هزینهتر است، یادآور شد: این حوزه میتواند با گسترهای که درگیر میکند، درآمد را در دورترین و کوچک ترین نقاط کشور توزیع کند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه با بیان اینکه حال خوب، نشاط و پویایی معجزه گردشگری هستند به وجود شاخههای مختلف در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: امروز نوع جدیدی از گردشگری با نام گردشگری غذا در صدد معرفی ظرفیتهای مختلف در این حوزه در نقاط مختلف کشور به گردشگران است که در این زمینه نیازمند رویکرد پایداری و سهیم کردن جامعه محلی و هدف گردشگر در حوزه مایحتاج خوراکی و غذای گردشگر در طول سفر است.
تیموری همچنین با بیان اینکه رویکرد پایداری کمتر در گردشگری مورد توجه قرار گرفته است، افزود: برای نخستین بار در ضوابط و مقرراتی که برای ارزیابی، استاندارد سازی و درجه بندی خدمات تاسیسات گردشگری آماده کردیم، فصلی را با عنوان «امکان دسترسی و توسعه پایدار» اضافه کردیم. در بخش «امکان دسترسی» موضوع در نظر گرفتن شرایط مورد نیاز معلولین و جانبازان عزیز در تاسیسات گردشگری لحاظ شده است. چرا که تسهیل شرایط دسترسی و ارائه خدمات مناسب به ایشان میتواند در توسعه بازار مورد نظر و کسب رضایت تمامی گردشگران موثر باشد.
انتهای پیام