به گزارش ایسنا، این اقدام نشاندهنده بالا گرفتن تنشها میان دو اقتصاد بزرگ جهان و تغییر لحن دونالد ترامپ است که جمعه گذشته از پیشرفت در مذاکرات تجاری خبر داده بود. در واکنش به تهدید جدید ترامپ، بازارهای سهام سقوط کرده و قیمتهای نفت با مبهم شدن وضعیت مذاکرات ریزش پیدا کردند.
روزنامه والاستریت ژورنال گزارش کرد در پی اظهارات اخیر ترامپ که مقامات چینی را غافلگیر کرد چین سرگرم بررسی لغو مذاکرات تجاری هفته جاری در واشنگتن است.
گزارش رابرت لایتیزر نماینده تجاری آمریکا که شامل جزئیاتی درباره عقبنشینی چین از برخی از تعهدات پیشینش بود، باعث شد ترامپ این تصمیم را بگیرد.
ترامپ در توییتی نوشت: مذاکره تجاری با چین ادامه دارد، اما بسیار آهسته است، زیرا آنها تلاش میکنند دوباره مذاکره کنند. نه!
مقامات آمریکایی این موضوع که چین در مذاکرات هفته جاری شرکت نخواهد کرد را بررسی نکردند. کاخ سفید و دفتر نماینده تجاری آمریکا در این باره حاضر به اظهارنظر نشدند. وزارت بازرگانی چین نیز در این باره توضیحی نداد، اما دبیر روزنامه دولتی پرنفوذ چینی گلوبال تایمز اظهار کرد: لیو هی، معاون نخست وزیر بعید است، به آمریکا برود.
یک منبع آگاه به رویترز گفت: از رسانههای چینی خواسته شده است درباره توییتهای ترامپ گزارش ندهند و از گزارشهای خبرگزاری رسمی شینهوا پیروی کنند.
بازارهای مالی جهانی که منتظر اخبار توافق تجاری بودند در نتیجه تهدید ترامپ ملتهب شدند. معاملات سهام آمریکا بیش از دو درصد سقوط کردند و شاخصهای سهام اصلی چین پنج درصد ریزش کردند.
ترامپ اعلام کرد: تعرفهها روی واردات ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی از ۱۰ به ۲۵ درصد افزایش پیدا خواهد کرد و به این ترتیب از تصمیمی که در فوریه برای حفظ نرخ تعرفهها در ۱۰ درصد با توجه به پیشرفت مذاکرات دوجانبه گرفته بود، منصرف شد. رئیس جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد: واردات ۳۲۵ میلیارد دلار دیگر کالاهای چینی را هدف تعرفه ۲۵ درصدی قرار خواهد داد.
وی که حواسش به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ است در توییتی نوشت: تعرفههایی که به آمریکا پرداخت میشود تأثیر چندانی روی هزینه تولید نخواهد داشت.
بر اساس گزارش رویترز، تعرفههایی که روی کالاهای چینی وضع میشود در واقع توسط شرکتهای آمریکایی وارد کننده این کالاها پرداخت میشود. شرکتهای آمریکایی اگرچه موافق مقابله ترامپ با عملکرد تجاری چین هستند اما مشتاق هستند که تعرفههای مذکور حذف شود.
جنگ تجاری میلیاردها دلار ضرر را برای هر دو طرف در سال ۲۰۱۸ به همراه داشت و به صنایع مختلف از جمله خودروسازی، فناوری و به خصوص کشاورزی ضربه زد و خسارت زیادی را به اقتصادهای صادراتمحور و شرکتهای مختلف از ژاپن گرفته تا آلمان وارد کرد.
انتهای پیام