جشن بهارانه با حضور در ایران رقم خورد

بهارانه یا بهاربد به دلیل حضور در منطقه ایران و زیبایی چهارفصل آن توسط انسان‌ها در گذشته جشن گرفته می‌شد که آرام آرام به آداب زرتشت وارد شد.

اصغر محمودآبادی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص جشن بهاران (بهاربد)، اظهار کرد: پس از اینکه انسان‌ها وارد محدوده ایران شدند و فضای بهاری این مناطق را دیدند و خاک مساعد و حاصلخیز آن را تجربه کردند، به علت اینکه از مناطق سرد و یخ زده می آمدند جشن می‌گرفتند.

وی افزود: با ورود به این مناطق کم کم یاد گرفتند که چگونه اسب داشته باشند کشاورزی کنند، آنها با ورود به ایران فعلی در سه منطقه غرب ایران یا کردستان و کرمانشاهان فعلی، شمال شرقی کشور به خصوص بندر ترکمن و استان و فارس و خوزستان و مرز این دو استان مستقر شدند.

این استاد تاریخ دانشگاه اصفهان ادامه داد: قبل از حضور افراد به ایران آنها در مناطقی زندگی می‌کردند که دو ماه تابستان و 10 ماه زمستان داشته است و ورود آنها به این مناطق ورود به مناطق نورانی بوده است که زیباترین جلوه از زندگی را به آنها نشان می‌داد.

محمودآبادی تصریح کرد: بهارانه را همیشه جشن می‌گرفتند و سپس این جشن به آداب رسوم زرتشتی وارد شد چراکه آنها قبل از اینکه زرتشتی باشند در خارج از ایران میتراییست بودند، اما با ورود به ایران و ظهور زرتشت، زرتشتی شدند.

وی خاطرنشان کرد: جشن شکرگزاری و جشن های همراه با شادی در این مناطق به توجه به اینکه کشاورزان نیز در این روزها کاری نداشتند از اعمال بهارانه یا بهاربد بوده است.


انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98021507909
  • خبرنگار :

برچسب‌ها