به گزارش ایسنا، گییر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه پس از ارائه گزارشی در نشست علنی شورای امنیت در گفتوگو با روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، ضمن ابراز خوشبینی نسبت به احتمال دستیابی به توافقی درباره تشکیل کمیته قانون اساسی و آغاز کار آن در تابستان آتی اظهار کرد، این خوشبینی به دلیل گفتوگوی فشرده و بسیار خوب او با دمشق و مخالفان و نیز پیشرفت محسوس در وضعیت ساختار داخلی کمیته و تشکیل آن از ۱۵۰ عضو است.
او ضمن اشاره به این مساله که با کمی چانهزنی و حسن نیت امکان دستیابی به توافق وجود دارد، خطاب به اعضای شورای امنیت گفت: لازم است شش نامی که درباره آنها توافق نشده از لیست جامعه مدنی با ۵۰ عضو حذف شوند.
پدرسن ضمن ابراز امیدواری نسبت به اتمام جنگ داخلی هشت ساله سوریه در ادامه گفت: نشست کمیته قانون اساسی میتواند اولین نشانه برای حرکتی واقعی بوده و به آغاز یک روند سیاسی گستردهتر به سوی انتخاباتی با نظارت سازمان ملل کمک کند.
فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه افزود: اولویت دیگر نیاز به تسریع و افزایش آزادی زندانیان و افراد ربودهشده و تعیین سرنوشت هزاران فرد مفقود شده است و دمشق و مخالفان باید از تبادل یک به یک خودداری کرده و تعداد هر چه بیشتری از آنها را آزاد کنند چراکه هر گونه پیشرفت محسوس در زمینه مسایل انسانی حامل پیامی مثبت برای مردم سوریه بوده و اقدام مهمی برای اعتمادسازی خواهد بود.
این مسؤول سازمان ملل با اشاره به اینکه هرگونه سازش سیاسی در سوریه باید با اختیار و هدایت رهبران این کشور انجام شود، گفت: مساله درگیریها در سوریه به شکل گستردهای بینالمللی شده است و نتایج سازش باید از حمایت و مشروعیت بینالمللی برخوردار باشد.
او تاکید کرد که میخواهد از توافق درباره کمیته قانون اساسی برای یک رویکرد همکاری بینالمللی، مهم و گسترده استفاده کند.
پدرسن با تاکید بر لزوم ایجاد انجمنی مشترک برای حمایت از پیشرفت سیاسی میان سوریها گفت: آنچه نیاز داریم یک گروه متعهد است که از تمامی تلاشها برای آغاز دوباره روند سیاسی در ژنو حمایت کند.
او با اشاره به اینکه نمایندگان کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، عربستان، مصر و اردن فردا (جمعه) در ژنو نشستی برای راهاندازی گروه کوچک درباره سوریه خواهند داشت، تاکید کرد که به تلاشهای خود برای کمک به بازیگران اصلی و بانفوذ برای ورود به مذاکرات و حمایت از این روند با هدایت سوریه و نظارت سازمان ملل ادامه خواهد داد.
نشست دیگر این گروه ماه مه در ژنو برگزار خواهد شد و پدرسن میزبان اعضای مذاکرات آستانه خواهد بود.
او با اشاره به سفرش به منطقه در مارس و آوریل گذشته و دیدار با ولید معلم، وزیر خارجه سوریه در دمشق و فرماندهی کمیه مذاکرات سوریه در ریاض و ژنو، بر اهمیت همکاری در زمینه موضوعات مطرح شده در قطعنامه ۲۲۵۴ و نیاز به ایجاد تغییراتی چشمگیر در زندگی مردم سوریه تاکید کرد.
پدرسن ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت ادلب، از پایبندی دو طرف به اجرای کامل یادداشت تفاهم درباره ادلب استقبال کرد.
این مسؤول با اشاره به بینالمللی شدن مساله درگیریها در سوریه ضمن تاکید بر اهمیت رعایت احترام و بازگشت استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه گفت: موضعگیری سازمان ملل درباره جولان سوریه همان قطعنامههای شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان است.
او با تاکید بر اینکه تهدیدات خارجی خطراتی واقعی برای صلح و امنیت بینلمللی هستند، گفت: پنج ارتش جهان در خاک و حریم هوایی سوریه چه در زمان تنش و چه در درگیریها فعالیت دارند و این امر بر خطر بالا گرفتن تنشها میافزاید، این خطرها باید مهار شده و در نهایت از بین بروند.
انتهای پیام