به گزارش ایسنا متن سخنان غلامحسین دهقانی به شرح زیر است:
جناب آقای رئیس،
انتخاب شما را به عنوان رئیس این جلسه مهم تبریک می گویم و اطمینان می دهم با شما همکاری کاملی خواهیم داشت. همچنین حمایت هیات ایران را از بیانیه جنبش عدم تعهد که توسط ونزوئلا ایراد شد، ابراز می دارم.
جناب آقای رئیس،
استمرار و اعتبار این پیمان به عنوان یک کمک مهم به صلح و امنیت بین المللی به حفظ توازن الزامات آن بستگی دارد، همانطور که ساختار اصلی ان پی تی بر اساس آن بنا شده است؛ یعنی تعهد کشورهای غیرهسته ای که به دنبال دستیابی به سلاح هسته ای نباشند و در مقابل تعهد کشورهای هسته ای برای پیگیری خلع سلاح هسته ای.
به جز تعداد اندکی از کشورهای زیر چتر هسته ای در اروپا که سلاح های هسته ای آمریکا را در خاک خود جای داده اند، بقیه کشورهای غیر هسته ای به تعهدات عدم اشاعه ای خود همچنان متعهد بوده اند. با این وجود کشورهای هسته ای به تعهد خود برای پیگیری مذکرات در مورد اقدامات موثر برای خلع سلاح هسته ای پایبند نبودهاند. آنها زرادخانه های هسته ای خود را امحا نکرده اند. عدم پایبندی به ماده شش NPT در مورد خلع سلاح هسته ای یک تهدید جدی برای این معاهده با پیامدهای وسیع می باشد. کشورهای هسته ای باید بدانند هیچ زمینه ای برای پایبندی انتخابی و یا مشروط نسبت به تعهدات معاهده وجود ندارد.
کاهش سلاح های هسته ای نباید با اقدامات خلع سلاح هسته ای موثر اشتباه گرفته شود. کاهش در بیشتر موارد منجر به حذف واقعی سلاح های هستهای نمیشود. چنین کاهشی که عمدتا بر اساس مفاهیم جنگ سرد برای توازن قدرت استراتژیک شکل گرفته است هم اکنون از طریق توسعه سلاح های هسته ای پیشرفتهتر با قدرت تخریبی بیشتر دنبال می شود. با این اقدامات دنیا به سمت یک عصر جدید از مسابقه تسلیحات هستهای بازگشته است.
برنامههای بسیار وسیع و جاه طلبانه آمریکا برای نوسازی سلاح های هسته ای در نقض آشکار روح و متن ان پی تی یک مثال روشن است. معاهده نیروهای موشکی میان برد که سمبل پایان جنگ سرد تلقی می شد بخاطر عدم پایبندی آمریکا به تعهدات خود تحت این معاهده در آستانه فروپاشی قرار دارد. بدتر اینکه آنها قصد تولید بمب هسته ای به اصطلاح قابل بکارگیری را دارند و گستاخانه تهدید میکنند که از آنها حتی علیه کشورهای غیر هسته ای استفاده می کنند. نگران کننده تر اینکه سیاستهای بی رحمانه دولت آمریکا هیچ محدودیتی را نمیشناسد و برای قوانین اخلاقی و بینالمللی هیچ احترامی قایل نیست.
خروج امریکا از تعداد زیادی معاهدات و نهادهای بین المللی، خروج از برجام، نقض قطعنامه 2231 و تحمیل مجدد تحریم های غیرقانونی و یکجانبه علیه کشور من است نمونه هایی از عدم احترام این کشور به مقررات و تعهدات بین المللی خود می باشد. آمریکا این سیاست علیه جمهوری اسلامی ایران را در شرایطی دنبال می کند که آژانس بین المللی انرژی اتمی بطور مکرر پایبندی کامل ایران به تعهداتش در برجام و ان پی تی را تائید کرده است. آمریکا اعضای شورای امنیت و ملل متحد را بخاطر پایبندی به قطعنامه 2231 شورای امنیت که با اجماع از جمله رای مثبت خود آمریکا تصویب شده، بطور آشکار تهدید می کند. آمریکا در حال اعمال حداکثر فشار برای نابودی برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت است. بدون شک پیامد چنین فشاری، اگر ادامه یابد ، موجب آسیب نه تنها به ثبات و امنیت خاورمیانه بلکه به ان پی تی نیز خواهد شد. اقدامات ضد برجامی و دیگر اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ایران نشانگر آن است که این دولت فقط به قانون جنگل در روابط بین المللی خود اعتقاد دارد. این سیاست ظالمانه آمریکا علیه ایران قطعا بدون پاسخ نخواهد ماند و ایران اقدامات مناسب برای حفظ منافع ملی عالیه خود را اتخاذ خواهد کرد.
جناب آقای رئیس،
در کنفرانس بازنگری 2020، اولویت نخست ما اتخاذ تصمیمات مشخص در مورد خلع سلاح هسته ای می باشد، از جمله توافق برای آغاز مذاکرات و انعقاد هرچه سریعتر کنوانسیون جامع سلاح های هسته ای. هرگونه مفاهیمی همچون «ایجاد شرایط لازم برای خلع سلاح هسته ای» (پیشنهاد آمریکا) که هدف آن ایجاد شرط برای خلع سلاح هسته ای می باشد، بطور کامل مردود است و باید در این کنفرانس رد شود.
اولویت دیگر ما اجرای قطعنامه 1995 در مورد خاورمیانه است. سلاح های هسته ای رژیم صهیونیستی همچنان صلح و امنیت منطقه و فراتر از آن را تهدید می کند. این رژیم اشغالگر و متجاوز که گستاخانه دیگران را به نابودی اتمی تهدید می کند بایستی هرچه سریعتر و بدون قید و شرط به عنوان یک عضو غیر هسته ای ملزم به الحاق به ان پی تی شود و همچنین تمام فعالیتها و تاسیسات خود را به طور کامل تحت پادمانهای آژانس قرار دهد. این تنها راه اجرای قطعنامه 1995 خاورمیانه میباشد.
انتهای پیام