علیرضا سردشتی، کارگردان و تهیهکننده این فیلم به ایسنا گفت: شهریورماه ۱۳۹۵ با گروهمان طی چند روز از زندهیاد هوشنگ آزادیور فیلم گرفتیم. او را سال گذشته در همین روز از دست دادیم و حالا این فیلم پس از انجام مراحل فنی از جمله تدوین و ساخت موسیقی، در سالروز درگذشت او برای اکران آماده شده است.
آنطور که سردشتی میگوید در این فیلم، به وجه شاعری هوشنگ آزادیور پرداخته شده است. فیلم در چهار اپیزود، و بر اساس خوابی که کارگردان دیده، هم به «شعر دیگر» و اعضای حلقه آن میپردازد، هم به کودکی و جوانی شاعر و هم به کتاب شعر او یعنی «پنج آواز برای ذوالجناح»؛ کتابی که آزادیور آن را در سال ۱۳۵۰ منتشر کرد و چند سال پیش با افزودن شعرهایی تازه تجدید چاپ شد. نام مستند سردشتی نیز اشارهای است به نام همین کتاب.
بر اساس این گزارش، «چهار خواب برای پنج آواز» ساعت ۱۹ روز پانزدهم اردیبهشتماه در سالن شهناز خانه هنرمندان اکران خواهد شد. قرار است فیلم «گل قالی» ساخته هوشنگ آزادیور هم در این مراسم پخش شود.
علیرضا سردشتی، تهیهکننده و کارگردان این فیلم است و صابر محمدی با شاعر گفتوگو کرده است. دیگر عوامل تولید این فیلم عبارتاند از: هادی جلدی (تدوین)، زهرا معظمی گودرزی (تولید)، احسان یزدانی (تصویر)، مهشید جوادی (طراحی صحنه)، امیر مفتاحی (صدا)، هانیه کازرونی (موسیقی)، مهدی سروش (میکس و مستر)، استودیو سروش (ضبط)، نگار حسینخانی و امیر مفتاحی (عکس)، محسن جلدی و هادی جلدی (تصحیح رنگ و نور) و سامان محمدی (طراحی سهبعدی جلد کتابها).
هوشنگ آزادیور، شاعر، مترجم، پژوهشگر و نظریهپرداز تئاتر، ۲۳ اسفندماه ۱۳۲۱ در تهران به دنیا آمد و ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ در همین شهر درگذشت. ترجمه «تاریخ تئاتر جهان» و «تاریخ جامع سینمای جهان»، ترجمه نمایشنامههایی از خوزه تریانا، شکسپیر، نیکوس کازانتزاکیس و چند کتاب تألیف و ترجمه دیگر درباره هنر تئاتر از آثار اوست. او در طول چهار دهه فعالیت سینمایی، ۱۷ فیلم مستند و یک اثر داستانی ساخت که تعدادی از آنها از برنامه گنجینه شبکه چهارم سیما پخش شده است.
انتهای پیام