به گزارش خبرنگار ایسنا، مهدی گلشنی در همایش نظریه اسلامی و کاربست آن در نظام آموزش و پرورش که در مرکز همایشهای غدیر شهر قم برگزار شد، ضمن بیان این مطلب گفت: جدایی علم و دین در جهان اسلام و حتی در ابتدای آغاز بهکار علم جدید مطرح نبود، اما با ظهور مکاتب تجربی که صرفاً بر روش حسی و تجربی تاکید داشتند، علم بهعنوان مقولهای فارغ از متافیزیک مطرح شد.
وی ادامه داد: اما از قرن بیستم بهعلت سو استفادههایی که از معنای صرفاً مادی علم رخ داد، تردیدهایی در زمینه صحت این تعریف از علم صورت گرفت، بهطوری که انیشتین بهعنوان یکی از برجستهترین دانشمندان علوم طبیعی در کتاب خود نوشت که به خاطر سو استفادههای فراوان انجام شده، اگر بار دیگر به دنیا میآمد هرگز فیزیک را دنبال نمیکرد.
گلشنی بیان کرد: دیگر عامل بروز این تردیدها، توجه دانشمندان به این نکته بود که هیچ علمی فارغ از اصول و مبانی نیست و دیگر اینکه پاسخگویی به بسیاری از سوالات مربوط به علت آفرینش، آغاز و انجام جهان و دغدغههای انسانی از توان علوم تجربی خارج است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: درگذشته مفاهیم الحادی از جانب فلاسفه مطرح میشد اما در سالهای اخیر سوالات الحادی از جانب علمای علوم تجربی مطرح میشود و امروزه علوم تجربی تأثیر بسیار زیادی برعلوم انسانی دارد، بهگونهای که حتی شاهد تأسیس رشتههایی مانند فیزیک اقتصادی (اکونوفیزیک) هستیم که نام دانش اقتصادی برمبنای فیزیک است، همچنین تا قبل از ۵ دههی اخیر فیلسوف خداباور و معتقد به آسانی یافت نمیشد اما امروزه بیش از یک چهارم فلاسفه غرب خداباور هستند و حتی انجمن فیلسوفان خداباور تشکیل شدهاست.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش در رصد افکار دانشجویان و دانشآموزان کشور غفلت کردهاند و مشخص نیست که نظام آموزش کشور تا چه اندازه مفید بوده و موجب خداباوری یا رویگردانی از توحید شدهاست.
وی اضافه کرد: متأسفانه برخی معلمان حتی اصل توحید را زیر سوال میبرند، برخی از اساتید دانشگاه صراحتاً از قرائت قرآن در ابتدای کنفرانسهای علمی انتقاد میکنند اما پس از مدتی در سمتهای بالاتری منصوب میشوند میشوند و این نشان دهنده غفلت مسئولان از فضای آموزشی کشور است.
وی عنوان کرد: غرب به دنبال تغییر فرهنگ ماست، رئیس سازمان جاسوسی انگلیس به وضوح در مصاحبهای میگوید که تا ۱۵ سال آینده به کلی فرهنگ ایرانیان را تغییرخواهد داد، چاره مقابله با این مسائل صمیمیت بیشتر بین حوزه و دانشگاه و فعالیتهایی به سبک فعالیتهای شهید مرتضی مطهری در انجمن اسلامی پزشکان بهعنوان نمونهای موفق از این تعامل است.
انتهای پیام