بعیدی‌نژاد: آفکام توجیه شبکه ایران اینترنشنال را نپذیرفت

سفیر ایران در لندن گفت: آفکام به دنبال شکایت سفارت ایران علیه شبکه ایران اینترنشنال، گزارش خود را در ۱۳ صفحه منتشر کرد. در مجموع، آفکام توجیهات این شبکه در مصاحبه با نماینده گروه مسلح را نپذیرفته است.اما در توضیحات بعدی تشریح کرده که آن شبکه با تعدیل مواضع خود سعی کرده که فضای اتهام علیه خود را تغییر دهد.

به گزارش ایسنا، حمید بعیدی نژاد در صفحه توییترش در ادامه نوشت: گزارش ۱۳ صفحه ای آفکام شرح تمامی جزئیات اقدامات این شبکه برای تعدیل مواضع خود در روز گزارش حادثه می‌باشد. در نهایت آفکام جمع بندی کرده که با اقدامات اصلاحی بعدی، آن شبکه اقدام غیر قابل قبول اولیه خود را رفع نموده و خود را از نقض قوانین رهانیده است و لذا مستحق برخورد قانونی نیست.

البته یک مشکل بررسی آفکام آن است که به جای مبنا قرار دادن برنامه «پخش زنده» که مجری در تماس تلفنی مستقیم، به نماینده گروه تروریستی الاهوازی خوش آمد می‌گوید، پخش تکراری برنامه را ملاک قرار داده که برنامه «ضبط شده» تلقی می‌شده و اعمال قوانین رسانه ای نسبت به این دو نوع برنامه متفاوت است.
گزارش آفکام به روشنی تشریح می کند که با توجه به شکایت فوری سفارت ایران، شبکه ایران اینترنشنال بلافاصله با عمل به توصیه های اضطراری وکلای خود و از طریق تغییر لحن و زیرنویسها و بویژه مصاحبه هایی که در طول آن روز انجام می دهند فضای شبکه و برنامه ها را تغییر می دهند.

با تغییر فضای شبکه و تعدیل موضع اولیه بر اساس نظر وکلا، آن شبکه سعی می کند از اتخاذ اقدامات عملی آفکام علیه خود مصون بماند و زمینه های لازم برای تبرئه خود را فراهم کند. امید است این شبکه درس بزرگی از رفتار کاملا غلط و غیرقانونی خود گرفته باشد و چنین بی قانونی در آینده تکرار نشود.

البته سفارت کشورمان در لندن با توجه به مشکلی که در نحوه ی بررسی موضوع در آفکام وجود داشته است، که ملاک بررسی را بجای پخش زنده، پخش برنامه ضبط شده گرفته است موضوع را کماکان با آفکام پیگیری خواهد نمود، چرا که بر اساس مقررات آفکام شرایط این دونوع برنامه متفاوت است.

البته در کشوری که رسانه های دیگر نیزشدیدترین اقدام تروریستی خارج از انگلیس مانند حادثه تروریستی نیوزیلند را حمله به افراد تلقی می کنند، نمی‌شود انتظار داشت که آفکام، یک شبکه فارسی زبان را به دلیل مصاحبه با فردی که گروه منتسب به خود را مسئول«حمله به مردم در اهواز» می‌داند محکوم نماید.

ولی نباید تسلیم واقعیتها شد و لازم است با استفاده از تمامی امکانات حقوقی در دسترس، رسانه ها را برای پایبندی به قانون تحت فشار قرار داد. امروز تروریسم بزرگترین خطر امنیتی برای به خطر انداختن جان انسان‌های بی‌گناه می‌باشد و رسانه ها باید بدون نگاه سیاسی، اقدامات تروریستی را محکوم کنند.

به گزارش ایسنا، بعد از آنکه شبکه ایران اینترنشنال که مقر آن در لندن است بعد از حادثه تروریستی اهواز با سخنگوی گروه الاحوازیه گفت‌وگو کرد، سفارت ایران در لندن در اواخر شهریورماه ضمن محکومیت این اقدام، برخورد جدی نهاد نظارتی در انگلیس (آفکام) با این اقدام را به عنوان ترویج تروریسم و خشونت پیگیری فوری کرد.

دو هفته بعد از شکایت ایران به آفکام، این نهاد نظارتی در لندن تایید کرد که در حال تحقیق درباره این مصاحبه است.

سخنگوی آفکام اعلام کرد که تحقیق درباره این شبکه خبری را در اولویت قرار داده‌ است. اکنون بعد از دو ماه، آفکام به طور رسمی اعلام کرده است که به طور رسمی شکایت سفارت ایران در لندن از این شبکه خبری را در دستور کار قرار داده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۶ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۷:۲۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98010601738
  • خبرنگار : 71362