افزایش یکباره قیمت شکر در بازار و نبود برنامه درست در تنظیم قیمت واقعی آن موجب شد تا مسئولان دست به کار شده و اقدام به واردات و توزیع شکر در بازار کنند، محصولی که یکی از کالاهای پر مصرف در بخشهای صنعتی و غیرصنعتی است. شاید دو برابر شدن قیمت شکر در بازار خرده فروشی تاثیر ملموس نداشته باشد، اما وقتی میزان تاثیر افزایش آن را در واحدهای تولیدی که سالانه چند هزار تن مصرف دارند بررسی میکنیم شاهد تحمیل یکباره مبالغ بسیار زیادی هستیم که هزینه تولید واحدهای تولیدی را به شدت افزایش میدهد.
* فراوانی شکر به قیمت آزاد در بازار
احمد مهدیزاده دبیر انجمن صنایع غذایی و دارویی مازندران در گفتوگو با ایسنا با انتقاد از افزایش یکباره قیمت شکر در بازار اظهار کرد: شکر جزء مواد اولیه اصلی بسیاری از واحدهای تولیدی صنعت غذاست که افزایش دو برابری قیمت آن موجب شده تا هزینه تولید در این واحدها افزایش چشمگیری داشته باشد.
وی با بیان اینکه شکر با تعرفه دولتی به صورت محدود وجود دارد، تصریح کرد: چگونه شکر در بازار آزاد به هر میزانی وجود دارد اما به قیمت دولتی محدود است و برای دریافت آن باید کلی نامه نگاری کنیم؟
وی در ادامه به تخصیص سهمیه هزار تنی شکر یارانهای به صنایع غذایی استان اشاره کرد و گفت: با پیگیریهای مستمری که داشتیم توانستیم سهمیه هزار تنی شکر را برای واحدهای تولیدی صنعت غذای استان دریافت کنیم که بسته به همزمانی پایان سال، این محموله امسال مورد استفاده قرار نمیگیرد و مشکلی را حل نمیکند.
دبیر انجمن صنایع غذایی با انتقاد از عدم مدیریت و توجه به حل مشکلات موجود اظهار کرد: چرا مسئولان باید زمانی که قیمت افزایش پیدا کرد و بحران نمایان شد دست به کار شوند و از همان ابتدای افزایش قیمت برنامهریزی نمیشود که قیمتها افزایش نیابد.
* تاثیر افزایش قیمت در بخشهای غیرصنعتی
نکته قابل تامل در چرخه تاثیراتی است که افزایش قیمت یک محصول میتواند داشته باشد، افزایش قیمت شکر نه تنها در واحدهای تولیدی صنعتی مشکل ایجاد کرده بلکه برای حرفههای غیرصنعتی همچون زنبورداری نیز تبدیل به چالش جدیدی شده است.
سید محی الدین میرمحمدی مدیرعامل اتحادیه زنبورداران مازندران در گفتوگو با ایسنا مهمترین مشکل پیش روی زنبورداران در فصل سرما را تهیه نهاده دانست و تصریح کرد: مهم ترین نهاده مورد نیاز که به عنوان خوراک زنبور مورد استفاده قرار میگیرد شکر است.
وی با انتقاد از قیمت بالای شکر بیان کرد: سرانه مصرف شکر برای زمستان گذرانی و پرورش زنبور عسل، 3 تا 5 کیلو برای هر کلنی است که بسته به کلنیهای موجود در استان بیش از 2500 تن شکر برای دو ماه زمستان گذرانی زنبورها نیاز است.
میرمحمدی با بیان اینکه دولت برای تنظیم بازار شکر، به صورت سهمیه بندی شکر را بین واحدهای تولیدی و بازار توزیع می کند، در ادامه گفت: سهمیه اتحادیه زنبوردران در کشور حدود 300 تن است که مقدار بسیار کمی است، از این رو برای حل مشکل شکر مورد نیاز بهره بردران مازندرانی، اتحادیه زنبورداران مازندران پیگیری های را از ستاد تنظیم بازار صورت دادکه منجر به تخصیص 150 تن شکر به زنبورداران استان شد.
وی با اشاره به اینکه مابقی نیاز زنبورداران باید از بازار آزاد تامین شود، اظهار کرد: شکر در بازار آزاد به هر میزانی که مورد نیاز باشد وجود دارد اما متاسفانه شکر به قیمت دولتی بسیار محدود و اندک است.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران مازندران در بیان راهکار برون رفت مشکل افزایش قیمت نهاده های و ابزار تولید زنبورداران بیان کرد: یکی از راه های برون رفت از مشکل پیش آمده واگذاری واردات نهاده و وسایل مورد نیاز تولیدکنندگان به تشکل های تولیدی است.
متاسفانه چرخه واردات کالاهای اساسی و پر مصرف همچون شکر روند واردات نهادهای دامی را به خود گرفته است به طوری که واردات با ارز دولتی صورت می گیرد اما توزیع به صورتی دیگر انجام می شود، وقتی شکر به قیمت آزاد به هر میزانی در بازار وجود دارد باید پرسید آیا این محصول دچار کمبود شده یا درگیر سوء مدیریت است، سوالی که باید به آن پاسخ داد.
گزارش از: حسین زحمتکش خبرنگار ایسنا مازندران
انتهای پیام