به گزارش ایسنا، لیلة الرغائب اولین شب جمعه ماه رجب است و در وصفش فضیلتهای بسیاری را برشماردند. گویند در این شب درهای رحمت الهی به سوی زمینیان گشوده شده است و عرشیان همه آمادهاند تا در بزم دعا و نیایش زمینیان حضور یابند.
«لیله الرغائب» ضیافتی برای خواستن بهترین ها است و او که بخشنده ترین بخشندگان است، کرمش هیچ گاه توقف پذیر نبوده و نخواهد بود. این شب، شبی است که از وابستگیهای زمینی همچون دلهای گره خورده تا دلبستگیهای آسمانی در قالب نیتهای پاکتان که شاید حتی بر زبان نیز جاری نساخته باشید، در نظرتان خواهد آمد و امید اینکه پیش از تماشای هلال رجبی دیگر، آرزوهایتان محقق شده باشد.
لیلة الرغائب فضیلتی در فضیلت ماه رجب است
رجب، ماهی است که نامش همنام نهری است در بهشت، که گفتهاند از عسل شیرینتر و از شیر سفیدتر است و هر کس در این ماه روزه بگیرد در واقع از آب آن نهر نوشیده است.
در سالهای اخیر سنتی به نام اعتکاف در ماه رجب و ایام البیض رواج چشمگیری به خصوص در میان جوانان پیدا کرده است.
لیله الرغائب شبی است که باید به یاد اموات و گذشتگان بود و ضمن خیرات برای آنها با نثار فاتحه برای درگذشتگان آرزوی علو درجات نمود. خیرات و مبرات در ماه رجب به خصوص لیله الرغائب بسیار توصیه جدی شده است.
فضیلت نماز لیله الرغائب
از جمله اعمال این شب نمازی است که گناهان بسیار به سبب آن آمرزیده شود؛ هر کس این نماز را در این شب انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او میگوید: ای دوست من مژده میدهم تو را که از هر شدّت و سختی نجات یافتی، نمازگزار میگوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوهای ندیدم و سخنی شیرینتر از کلام تو نشنیده ام و بویی بهتر از بوی تو نبوئیدم در پاسخ میگوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که شما انجام دادی.
امشب آمدهام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد.
رسول خدا میفرماید: «هرکس اولین پنج شنبه ماه رجب را روزه بگیرد، سپس بعد از نماز مغرب و عشا، دوازده رکعت نماز بخواند، در هر رکعت «حمد» یک مرتبه و «إنا أنزلناه» سه مرتبه و «قل هو الله أحد» دوازده مرتبه و سپس حاجت خود را از خداوند بخواهد، إن شاء الله برآورده خواهد شد.»
از حضرت موسی بن جعفر(ع) روایت است که هر که یک روز از ماه رجب را روزه بدارد، آتش جهنم یک ساله راه، از او دور شود و هر که سه روز از آن را روزه بدارد، بهشت او را واجب شود(البته اگر با کفرو شرک و نفاق از بین نبرد).
راستی چه چیزی از این بهتر و چه پاداشی از این بالاتر که انسان در این شب به معبود خود گرایش یابد و خود را وقف عبادت نماید تا هم مشمول مغفرت و هم شایسته استجابت حاجاتش و در رأس همه حاجات، فرج امام زمان علیه السلام گردد. امید که همه ما توفیق عبادت در ماه رجب بخصوص در لیلة الرغائب داشته باشیم و از مغفرت واسعه الهی بهرهمند گردیم.
انتهای پیام