به گزارش ایسنا، دولت هند پس از دیدار خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، با دارمندا پرادهان، وزیر نفت هند در دهلی نو، بیانیهای صادر کرد. در این بیانیه آمده است: پرادهان با اشاره به نقش برجسته عربستان سعودی به عنوان یک تولید کننده بزرگ نفت در جهان و حفظ تعادل بازار نفت جهانی، نگرانیهای کشور خود در خصوص روند افزایشی قیمتهای نفت جهانی را مطرح کرد.
وی به لزوم مختل نشدن تأمین نفت خام و گاز مایع برای هند در روند کاهش تولید نفت کشورهای اوپک و غیر اوپک اشاره کرد. هر دو وزیر همچنین درباره تأثیر منفی تحولات ژئوپلیتیکی اخیر روی بازار نفت جهانی گفتوگو کردند.
پرادهان پس از دیدار با فالح در توییتی نوشت: نگرانی خود را درباره رشد قیمت نفت مطرح کردم و خواستار نقش فعالتر عربستان سعودی برای حفظ قیمتهای نفت در سطح معقول شدم.
یکی از بزرگترین پروژههای پاییندستی که در هند برنامهریزی شده پالایشگاه راتناگیری است که یک مجتمع عظیم پالایش و پتروشیمی در ساحل غربی این کشور با ظرفیت ۶۰ میلیون تن در سال (۱.۲ میلیون بشکه در روز) است. این پروژه به طور مشترک توسط پالایشگاههای دولتی این دین اویل، هندوستان پترولیوم و بهارات پترولیوم ساخته میشود. شرکتهای آرامکوی سعودی و ادنوک نیز توافق اولیه برای داشتن سهم مشترک در این پروژه را امضا کردهاند.
برخی از تحلیلگران میگویند: این پروژه به دلیل تکمیل نشدن فرآیند خرید زمین ممکن است با تأخیر مواجه شود.
در بیانیه دولت هند آمده است: پرادهان و فالح موافقت کردند کار روی این پروژه در ساحل غربی هند را گسترش دهند. این پروژه که برآورد میشود ۴۴ میلیارد دلار هزینه داشته باشد بزرگترین پروژه پالایشگاه جدید در دنیا بهشمار میرود.
بر اساس بیانیه دولت هند، در دیدار فالح از هند، مشارکت عربستان سعودی در برنامه ذخیره نفت استراتژیک هند مورد گفتوگو قرار گرفت.
واردات نفت خام هند از عربستان سعودی در سال مالی ۲۰۱۸-۲۰۱۷ به ۳۶.۸ میلیون تن (۷۳۹ هزار بشکه در روز) بالغ شد که ۱۶.۷ درصد از کل واردات این کشور را تشکیل داده است.
سفر فالح به دهلی نو پس از سفر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در رأس یک هیأت عالیرتبه به هند در فوریه صورت گرفت. در دیدار فوریه فالح گفته بود: عربستان سعودی به دنبال تحکیم روابط نفتی خود با هند است که به اولویت شماره یک این کشور برای سرمایه گذاری در خارج از عربستان سعودی تبدیل شده است.
امین ناصر، مدیرعامل آرامکو نیز اظهارات مشابهی را مطرح کرد و گفت: این شرکت به دنبال فرصتهای بیشتر در بخش نفت هند است که انتظار دارد رشد تقاضا برای نفت در سالهای آینده بالا بماند.
عربستان سعودی ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در هند را متعهد شده که عمده این پول به بخشهای زیرساخت و انرژی از جمله بخشهای پاییندستی مانند پالایش و پتروشیمی اختصاص خواهد یافت.
هر دو وزیر موافقت کردند: اقدامات جدی برای اجرای سریعتر تصمیمات در بخش نفت و گاز که در سفر ولیعهد عربستان سعودی به این کشور گرفته شد را انجام دهند.
انتهای پیام