به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید مجتبی حسینی در پیامی برای درگذشت لیلیت تریان نوشته است:
«لیلیت تریان معلم و هنرمند مجسمهسازی و هنر است و با دههها آموزش در تداوم و توسعه روند و جریان هنر مجسمه سازی تأثیرگذار بود و سالها در هنرستان هنرهای زیبا و دانشگاه برای تقویت آموزش هنر تلاش کرد. لیلیت تریان مصداق گویای هنرمند و معلمی عاشق است و نام و یادش در هنر میماند. فقدان این هنرمند گرامی را به خانوادهاش، جامعه هنری و دوستداران هنر تسلیت میگویم. روحش شاد.»
«لیلیت تریان» از مجسمهسازان پیشکسوت که از او با عنوان مادر مجسمهسازی ایران نیز یاد میشود، روز پنجشنبه (۱۶ اسفند ماه) در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
او مجسمهسازی ارمنی تبار بود که در خانوادهای هنر دوست متولد شد. این هنرمند به مدت یک سال در رشته نقاشی در دانشکده هنرهای زیبای تحصیل کرد و سپس برای ادامه تحصیل به مدرسه بوزار فرانسه رفت. تریان در آنجا هنر مجسمه سازی را فرا گرفت و در بازگشت به ایران در سال ۱۳۳۹ شمسی به تدریس هنر در دانشکده هنرهای تزئینی پرداخت.
تریان نخستین بار هنر مدرن مجسمهسازی را به صورت آکادمیک وارد مراکز آموزشی ایران کرد و از موسسین دپارتمان مجسمهسازی دانشکده هنرهای تزئینی بوده است. ساخت مجسمه یادبود «مسروب ماشتوت»، تدریس در دانشگاه آزاد اسلامی، برپایی نمایشگاه گروهی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو هیأت داوری بیینال مجسمهسازی تهران، برپایی نمایشگاههای متعدد از آثارش از جمله فعالیتهای این هنرمند مجسمه سازی است.
انتهای پیام