به گزارش ایسنا، حجتالله ایوبی در افتتاحیه دومین کنگره بینالمللی جندیشاپور که امروز سهشنبه (۷ اسفندماه) در دزفول برگزار شد، اظهار کرد: هر دو سال یکبار یونسکو از ما انتظار دارد دو نفر را که دارای سابقهای به اندازه یکی از مضارب ۵۰ ساله هستند، را به آنها معرفی کنیم. وقتی تاریخ ایران را بررسی میکنیم برای انتخاب در این زمینه دچار مشکل میشویم، چرا که با تعداد زیادی از افراد و دانشمندان در این زمینه مواجه هستیم.
وی افزود: با تلاش زیاد توانستیم جندیشاپور و شیخ شهابالدین سهرودی را در فهرست مشاهیر و تجلیلها ثبت کنیم. امسال نیز این کار را دنبال خواهیم کرد. کشورهای همسایه طرحی را به یونسکو بردند که این مضرب ۵۰ به ۲۵ تبدیل شود، چرا که پیدا کردن چنین افرادی برای آنها مشکل بود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: امروز که ۱۷۵۰ اُمین سال تاسیس جندیشاپور است، سرزمین ما باید به خود ببالد، زیرا ۵۰۰ سال پیش از دانشگاهی که رابرت سوربن در پاریس تأسیس کرد، این دانشگاه وجود داشته و دارای عظمت و حتی بورس بوده است. این دانشگاه نماد حکمت و خرد ایرانی است. در کنار این حکمت و خرد، آزادی در علم، دانش و تحقیقات در اینجا وجود داشته است.
ایوبی ادامه داد: به طوری که دانشمندانی که در روم و سایر کشورها از دست کلیسا فرار میکردند، به اینجا میآمدند و فعالیت علمی انجام میدادند. این دانشگاه نماد گفتوگو و فرهنگ آزادی در ایران است.
وی خاطرنشانکرد: مساله اخلاق در علم موضوع مهمی است؛ در جهان امروز، ما علم و فناوری داریم اما از اخلاق فاصله گرفتهایم. اما پزشکان ما در جندیشاپور در آن زمان منشور اخلاقی داشتند و باید در کنار پزشکی، الهیات و اخلاق نیز میخواندند. اسرار پزشکی را محفوظ نگه میداشتند و بینوایان را درمان میکردند.
انتهای پیام