جایگزینی چوب با پلاستیک در حسگرهای اشیای هوشمند

محققان دانشگاه سیمون فریزر موفق به جایگزینی چوب به جای پلاستیک در حسگرهای دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا شدند تا آینده صنعت الکترونیک را دچار تحول کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، دانشگاه سیمون فریزر و پژوهشگران سوئیسی در حال توسعه یک روش چاپ سه‌بعدی سازگار با محیط زیست برای تولید حسگرهای اینترنت اشیا(IoT) هستند که در این حسگرهای جدید، مواد سلولزی حاصل از چوب جایگزین پلاستیک و مواد پلیمری می‌شود که در حال حاضر در قطعات الکترونیکی استفاده می‌شوند.

"وو سو کیم" استاد دانشکده مهندسی سیستم‌های مکاترونیک در دانشگاه سیمون فریزر می‌گوید: روش چاپ سه‌بعدی حسگرهای سلولزی دوستدار محیط‌زیست می‌تواند داده‌ها را در طول عمر خود به صورت بی‌سیم انتقال داده و پس از پایان عمر می‌تواند بدون آلوده کردن محیط‌زیست رها شود. این پیشرفت می‌تواند آینده صنایع الکترونیک را پاک‌تر کند.

توسعه این حسگرها در آزمایشگاه "پاورتک"(PowerTech) انجام شده است، جایی که منشأ پیدایش چندین چاپگر فناورانه سه بعدی بوده است.

استفاده از چاپ سه بعدی به حسگرها اجازه می‌دهد تا در اشکال سه بعدی یا پارچه‌های موجود تعبیه و جاسازی شوند.

کیم با چندین مؤسسه بین‌المللی همکاری می‌کند. این پروژه جدید نیز با همکاری آزمایشگاه‌های فدرال سوئیس برای توسعه حسگرهای پاک مبتنی بر مواد سلولزی سازگار با محیط‌زیست انجام شده است.

وی همچنین با دانشمندان مؤسسه علم و فناوری دائگو در کره جنوبی و یک شرکت توسعه جوهرهای هوشمند و قابل هدایت برای چاپ سه‌بعدی همکاری می‌کند.

پیشرفت اخیر تأثیر قابل توجهی در توسعه فرآیندهای نیمه هادی و همچنین در صنعت دستگاه‌های پوشیدنی و صنعت نمایشگرها خواهد داشت.

در این پروژه کاستی‌های متعارف فرآیند چاپ کنار رفت و نتیجه یک سیستم شد که از تئوری الکترومغناطیسی برای ترسیم دهها و صدها مدار مختلف با مقیاس میکرومتر در مکان مورد نظر و در شکل دلخواه استفاده می‌کند.

پروفسور یون گفت: فناوری که ما توسعه داده‌ایم می‌تواند آزادانه الگوهای مورد نظر را بر روی بستر الکترولیک پلیمر انعطاف پذیر بدون هیچ‌گونه جایگزین اضافی به خوبی چاپ کند، بنابراین از لحاظ فیزیکی بسیار مناسب‌تر و کارآمدتر است.

وی همچنین افزود: این تکنولوژی جدید چاپ فشرده قادر خواهد بود الگوهای ساده مدارهای گوناگون را به راحتی ایجاد کند، بنابراین انتظار می‌رود که در توسعه فناوری زمینه‌های تحقیق و توسعه پزشکی و زیستی نقش داشته باشد، زیرا می‌تواند الگوهای مختلفی را در زمان واقعی ایجاد کند.

این مطالعه در مجله Advanced Engineering Materials منتشر شده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۴:۴۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97112814688
  • خبرنگار : 71589