به گزارش ایسنا، محمد صادق خیاطیان در نشست خبری امروز (دوشنبه) با اشاره به اینکه صندوقهای پژوهش و فناوری بر حسب قانون برنامه سوم توسعه شکل گرفته است، اظهار کرد: فعالیت این صندوقها در برنامه چهارم توسعه نیز ادامه یافت، ولی در برنامه پنجم اشارهای به توسعه فعالیت صندوقهای پژوهش و فناوری نشد.
وی اضافه کرد: ولی در آئیننامه رفع موانع تولید اجازه فعالیت به این صندوقها داده شد. ضمن اینکه در قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان اجازه داده شد که صندوقهای پژوهش و فناوری با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری داشته باشند و از سوی صندوق نوآوری نیز تسهیلاتی به این صندوقها اعطا شود.
خیاطیان در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه بر این اساس صندوق نوآوری و شکوفایی باید بر اساس قانون با این صندوقها همکاری داشته باشد، در این باره توضیح داد: علاوه بر این، این صندوقها به عنوان نهادهای مالی محسوب میشوند و از آن جایی که با شرکتهای دانشبنیان آشنایی دارند، میتوانند بازوی قوی برای صندوق نوآوری و شکوفایی باشند.
عضو هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، خاطر نشان کرد: بر اساس آئیننامه مصوب شده رویکرد جدیدی برای همکاری با این صندوقها ایجاد شد.
وی یکی از این رویکردها را اعطای تسهیلات به صندوقهای پژوهش و فناوری دانست و اظهار کرد: ما با تسهیلاتی که به صندوقهای پژوهش و نوآوری میدهیم، این صندوقها مجاز هستند تا از شرکتهای فناور و استارتاپ ها در قالب سرمایهگذاری حمایت کنند.
به گفته عضو هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی بر این اساس اگر شرکتهای استارتاپی که دانشبنیان نشدهاند، ولی این ظرفیت را دارند، میتوانند از ظرفیتهای صندوق نوآوری و شکوفایی بهرهمند شوند.
وی، روش دوم همکاری با صندوقها را در نظر گرفتن خط اعتباری دانست و یادآور شد: بر این اساس دیگر لازم نیست تا شرکتها برای دریافت خدمات از صندوق نوآوری و شکوفایی به این صندوق مراجعه کنند، بلکه میتوانند مستقیماً به صندوق پژوهش و فناوری استان خود مراجعه کنند.
عضو هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه در حال حاضر برای ۴۴ صندوق پژوهش و فناوری مجوز صادر شده است، گفت: ولی همه این صندوقها فعال نشدهاند و از این میان ۲۵ صندوق فعالیت خود را آغاز کردهاند و امیدواریم تا سه ماه آینده مجوزهای صادرشده فعال شوند.
خیاطیان توسعه صندوقهای پژوهش و فناوری را از دیگر برنامههای صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد و افزود: سیاست توسعه صندوقهای پژوهش و فناوری را در دستور کار قرار داریم تا از این طریق ظرفیت آنها ارتقا یابد.
وی همچنین خاطر نشان کرد: بر اساس قانون، صندوق نوآوری و شکوفایی میتواند مشارکت ۳۴ درصدی در تأمین سرمایه اولیه صندوقهای پژوهش و فناوری داشته باشد که در این زمینه مصوباتی برای مشارکت در سرمایههای سه تا چهار صندوق داشتهایم، ولی تاکنون عملی نشده است.
انتهای پیام