قطع روابط دیپلماتیک کاراکاس با واشنگتن

مادورو دیپلمات‌های آمریکایی را اخراج کرد/ گوآیدو: نروید!

رییس‌جمهوری ونزوئلا از قطع روابط دیپلماتیک کشورش با واشنگتن خبر داد و گفت، آمریکا به دنبال انجام کودتا در این کشور آمریکای لاتین است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، نیکولاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا اعلام کرد، آمریکا در تلاش است تا کودتایی در کشورش انجام دهد.

او همچنین اعلام کرد که ونزوئلا تمامی روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با ایالات متحده قطع می‌کند.

مادورو به دیپلمات‌های آمریکایی ۷۲ ساعت فرصت داده تا از خاک ونزوئلا خارج شوند. مادورو از دیپلمات‌های دیگر کشورهایی که تصمیم مشابه آمریکا اتخاذ کرده‌اند، خواسته که از ونزوئلا بروند. این در حالی است که رهبر مخالفان ونزوئلا از دیپلمات‌ها درخواست کرده که به این دستور توجهی نکنند و در ونزوئلا بمانند.

خوآن گوآیدو، رهبر جناح مخالف در بیانیه‌ای که در سربرگ مجمع ملی ونزوئلا منتشر شد، خطاب به «تمامی سفارت‌های فعال در ونزوئلا» نوشت: به واسطه اختیاراتی که قانون اساسی به من می‌دهد، می‌خواهم با تمامی رهبران مقرهای دیپلماتیک و کارمندانشان در ونزوئلا ارتباط برقرار کنم. دولت ونزوئلا اکیداً از شما می‌خواهد که فعالیت دیپلماتیک خود را در کشور ما حفظ کنید. هر گونه پیامی بر خلاف این، فاقد اعتبار است زیرا از جانب افراد یا نهادهایی منتشر می‌شود که غاصب تلقی می‌شوند.

از سوی دیگر، مادورو در جمع حامیان خود که در مقابل کاخ ریاست‌جمهوری ونزوئلا گرد هم آمده بودند، اظهار کرد: در مقابل مردم ونزوئلا و ملت‌های جهان و به عنوان رئیس‌جمهوری قانونی اعلام می‌کنم که تصمیم گرفته‌ام روابط سیاسی و دیپلماتیک کشور را با دولت امپریالیست ایالات متحده قطع کنم.

او متعهد شد که در راستای حق مردم ونزوئلا برای داشتن صلح و دولت مستقلی که انتخاب کرده‌اند، مبارزه کند.

رییس‌جمهوری ونزوئلا از ارتش کشورش خواست متحد و وفادار بماند و گفت: ما این بار هم پیروز خواهیم شد.

اظهارات مادورو در حالی مطرح شده که خوآن گوآیدو، رهبر جناح مخالف ساعاتی پیش، خود را به عنوان رئیس‌جمهوری موقت ونزوئلا معرفی کرد.

این اقدام گوآیدو بلافاصله مورد پشتیبانی دولت واشنگتن و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا قرار گرفت.

مادورو در سخنرانی خود در این باره گفت: آمریکا با تلاش برای تحمیل یک رئیس‌جمهور به ونزوئلا اشتباه بزرگی مرتکب می‌شود.

او به کشورهایی نظیر شیلی، آرژانتین، برزیل و گوآتمالا اشاره کرد که دولت‌های چپ‌گرایشان در دوران جنگ سرد با حمایت آمریکا سرنگون شده یا با کودتای نظامی مواجه شدند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۴ بهمن ۱۳۹۷ / ۰۰:۰۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97110402014
  • خبرنگار : 71417