به گزارش ایسنا، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در فیسبوک نوشت: تحولات ونزوئلا به خوبی نشان میدهد که چگونه جامعه غربی پیشرفته در واقعیت با قوانین بینالمللی، حاکمیت ملی و عدم مداخله در امور سایر کشورها برخورد میکند؛ از طریق برداشتن دولت آنجا (ونزوئلا).
وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیهای اعلام کرد گوآیدو سیاستمداری که خود را رئیس جمهور موقت اعلام کرده شکاف موجود در کشور را عمیق تر میکند و به رسمیت شناخته شدن وی توسط واشنگتن به تشدید این بحران دامن میزند.
این وزارتخانه با انتقاد از واشنگتن برای حمایت از گوایدو گفته است که این اقدامات اثبات دیگری از نادیده گرفتن کامل قوانین بین المللی توسط آمریکاست. این اقدام تلاش آشکاری است در سنجش سناریوهای تغییر دولت مشروع در ونزوئلا.
در ادامه این بیانیه آمده است: تشکیل عمدی و از پیش طراحی شده قدرت دوگانه در ونزوئلا و ایجاد یک مرکز جایگزین تصمیمگیری مسیر روشنی به سوی هرج و مرج است. ما این اقدامات که ونزوئلا را به سوی ریختن خون مردم و غیرنظامیان می کشاند شدیدا محکوم میکنیم.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه نیز نسبت به هر گونه مداخله نظامی در ونزوئلا هشدار داد و گفت چنین اقداماتی به وقوع فاجعه منجر خواهد شد.
ریابکوف گفت: روسیه در کنار ونزوئلا برای اعتراض به نقض حاکمیتش و اصل عدم مداخله در امور داخلی ایستاده است. مسکو انتظار دارد آمریکا و دیگر کشورها اعمال فشار بر کاراکاس را خاتمه دهند.
کرملین نیز مادورو را رئیسجمهور مشروع ونزوئلا عنوان کرد و تلاشهای خارجی برای تغییر قدرت در این کشور آمریکای لاتین را برخلاف قوانین بینالمللی دانست.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: مداخله خارجی در این کشور غیرقابل قبول است و اظهارات مقامهای آمریکایی از امکان مداخله نظامی خبر می دهد که بسیار خطرناک است.
وی همچنین شایعات درباره اعطای پناهندگی به مادورو را رد کرد و گفت: مادورو رئیسجمهور مشروع ونزوئلا است بنابراین این سخنان نامناسب است.
روز چهارشنبه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهوری موقت به رسمیت شناخت و موجب شد تا تنشها میان واشنگتن و نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا به بالاترین سطح برسد.
مادورو با انتقاد از این تصمیم، قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا را اعلام کرد و به دیپلماتهای آمریکایی ۷۲ ساعت زمان برای خروج داد. رئیسجمهوری ونزوئلا این تصمیمات را چهارشنبه در جمع حامیانش که در کاخ ریاست جمهوری در کاراکاس جمع شده بودند، اعلام کرد.
برزیل و سازمان کشورهای آمریکایی گوآیدو را پیش از اعلام رسمی او به عنوان رهبر ونزوئلا به رسمیت شناختند. آرژانتین، کانادا، شیلی، کلمبیا، کاستاریکا، اکوادور، گوآتمالا، پاناما و پاراگوئه همین خط مشی را دنبال کردند اما بولیوی و مکزیک همچنان مادورو را به رسمیت میشناسند.
انتهای پیام
نظرات