اجلاس داووس ۲۰۱۹ در سایه غیبت رهبران مهم جهان

در آستانه آغاز اجلاس مجمع جهانی اقتصاد موسوم به داووس ۲۰۱۹ مجددا شرکت کنندگانی از حوزه‌های تجارت، جامعه مدنی، فرهنگ، هنر و رسانه در کنار مقامات دولتی در تفرجگاه داووس سوئیس برای مدت پنج روز برای رسیدگی به فوری‌ترین چالش‌های جهانی گرد هم می‌آیند اما در اجلاس امسال تعداد بیشتری از رهبران جهان از شرکت در این اجلاس به دلیل بحران‌های داخلی خودداری می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل پایگاه مجمع جهانی اقتصاد، اجلاس داووس ۲۰۱۹ از فردا سه شنبه آغاز می‌شود حدود ۳۰۰۰ شرکت کننده از بخش‌های تجاری، جامعه مدنی، فرهنگ وهنر ، رسانه و بخش دولتی برای مدت ۵ روز در شهر داووس سوئیس دور هم جمع می‌شوند.

آن طور که اعلام شده موضوع اجلاس داووس امسال به این شرح است: "جهانی سازی ۴/۰: شکل دهی به یک معماری جهانی در عصر انقلاب صنعتی چهارم".

به طور کلی قرار است در این اجلاس بررسی شود چطور ما جهانی سازی را برای همه موثر سازیم نه تنها عده‌ای محدود.

این تم کلی به همراه مسائل مرتبط نظیر مقابله با تغییرات آب وهوایی، ترمیم نظام‌های اقتصادی آسیب دیده و آماده کردن خود برای نسل جدید شغل‌ها در آینده طی ۳۵۰ جلسه و نشست در طول این اجلاس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

با این حال اجلاس داووس امسال با غیبت برخی از سرشناس‌ترین رهبران همراه خواهد بود چرا که تعداد هرچه بیشتری از رهبران کشورهای جهان به منظور مقابله با بحران‌های داخلی ترجیح دادند به جای آن که با چهره‌های مشهور و ثروتمند معاشرت کنند در خانه باقی بمانند.

در فاصله بیشتر از یک هفته پیش دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از این اجلاس صرف نظر کرد و گفت در واشنگتن باقی خواهد ماند تا به مسئله تعطیلی دولت آمریکا رسیدگی کند و به موجب تصمیم او باقی مقام‌های دولتش از او پیروی کردند.

سال گذشته ترامپ و اعضای دولتش تقریبا به حالتی اجباری در اجلاس داووس شرکت کردند. رئیس جمهور آمریکا از فرصت شرکت در این اجلاس استفاده کرد تا هشدار دهد آمریکا در آستانه ورود به درگیری‌های تجاری جهانی به منظور پیشبرد رویکرد "اول آمریکا" است.

این پیام بسیار متفاوت از پیام معمول رهبران آمریکا و غرب در اجلاس داووس به منظور تاکید بر همکاری و شراکت جهانی بود.

تراز می، نخست وزیر بریتانیا که در اوج چالش به سرانجام رساندن بریگزیت در خانه قرار دارد دومین رهبر مهم جهان است که در اجلاس داووس امسال شرکت نمی‌کند و در خانه می ماند.

بعد از این دو نفر چهره‌های مهم دیگری که در اجلاس امسال شرکت نمی‌کند عبارتند از: امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه، شی جینپینگ، رئیس جمهور چین و نارندرا مودی، نخست وزیر هند.

امانوئل ماکرون به دنبال آن است که با توجه به ادامه درگیری با معترضان جلیقه زرد در فرانسه بیش از این وجهه‌اش آسیب نبیند.

روسای جمهور چین وهند نیز در حالی در اجلاس امسال شرکت نمی‌کنند که هر دوی آنها در داووس ۲۰۱۸ شرکت کرده بودند.

امرسون منانگاگوا، رئیس جمهور زیمبابوه نیز روز یک شنبه اعلام کرد که در اجلاس داووس امسال شرکت نخواهد کرد و در عین حال در پی سرکوب بیرحمانه معترضان در زیمبابوه از سوی نیروهای امنیتی از یک سفرخارجی بازگشتی زودهنگام به کشورش داشت.

سازمان دهندگان اجلاس امسال قول داده‌اند که در اجلاس امسال بحث‌های اساسی‌تر به ویژه درباره آینده اقتصاد و تحول تکنولوژی و رسیدگی به موضوع کهنسالی جمعیت و تغییر انتظارات انسانها صورت گیرد.

در حالی که از فردا نشست‌های داووس آغاز می‌شود مقام‌های این اجلاس در بیانیه‌ای اعلام کردند سوال‌های تازه‌ای درباره کفایت سیاست‌های اقتصادی فعلی ما و شیوه‌ها واقداماتمان، قرارداد اجتماعی بین شهروندان اصناف و دولت‌ها و معیارهای ارزیابی پیشرفت اجتماعی اقتصادی مطرح شده‌اند.

انتهای پیام

مترجم: علی مدنی

دبیر: منصوره زالی

  • دوشنبه/ ۱ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 97110100160
  • خبرنگار : 71415