به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی حصاری نژاد، عضو هیئت علمی گروه فرآوری مواد غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی در این زمینه اظهار کرد: در راستای رفع نیازهای موجود در حوزه صنعت غذای کشور و پژوهشهای نوین غذایی، قرارداد انجام پروژه پژوهشی تأثیر تیمار پلاسمای سرد بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی برخی پروتئینها و هیدروکلوئیدهای غذایی با دانشگاه فنی دانمارک (DTU) امضا شد.
وی ادامه داد: در راستای سیاستهای امنیت غذایی کشور، به عنوان یکی از ارکان مهم پدافند غیرعامل، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به عنوان یکی از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، در زمینه ارتقا سلامت و امنیت غذایی، پروژه مشترک پژوهشی را با دانشگاه فنی دانمارک آغاز کرد.
عضو هیئت علمی گروه فرآوری مواد غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی بیان کرد: این پروژه که در قالب قرارداد پژوهشی بینالمللی اجرا میشود با هدف تغییر ویژگیهای عملکردی هیدروکلوئیدها و پروتئینها در فرآوردههای مختلف غذایی با استفاده از فناوری پلاسمای سرد و به منظور خودکفایی کشور در دستیابی به دانش فنی تولید افزودنیهای با تکنولوژی روز دنیا در تولید اقلام مورد نیاز در صنعت غذا آغاز شده است.
حصاری نژاد با بیان اینکه این که قرارداد پژوهشی حاضر در راستای گسترش تبادلات علمی و تحقیقاتی در زمینه علوم و صنایع غذایی منعقد شده است، گفت: پلاسمای غیرحرارتی تکنولوژی نوینی است که میتوان با استفاده از آن، گروههای عاملی مختلف را بر سطوح مواد نشاند یا از تاثیر اکسیداسیون جزیی آن بر ترکیبات غذایی و بهبود ویژگیهای نهایی فراوردههای غذایی، استفاده کرد.
وی ادامه داد: لازم به ذکر است با بدست آوردن اطلاعاتی در زمینه تغییر ویژگیهای کاربردی هیدروکلوئیدها امکان استفاده بهینه از آنها در فرمول مواد غذایی فراهم میشود و با بررسی رفتار رئولوژیکی و ساختاری آنها میتوان به درک بهتری از ریز ساختار و بافت این سیستمها و شرایط مختلف تشکیل و پایداری آنها رسید.
بنا بر اعلام روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی خراسان رضوی، وی در پایان گفت: این طرح با هدف اصلاح ویژگیهای ساختاری و عملکردی هیدروکلوئیدها و پروتئینهای غذایی اجرا میشود.
انتهای پیام