۸ توصیه ساده برای کاهش فشارخون

افراد بسیاری برای حفظ سلامتی خود به دنبال آسان‌ترین و سریع‌ترین راهکارها هستند و به همین خاطر رشد ۵۰ درصدی تجویز داروهای کاهنده فشارخون در فاصله سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ میلادی چندان عجیب نیست.

به گزارش ایسنا، در همین رابطه نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف داروهای تجویزی برای درمان فشارخون بالا اثربخش‌تر از انجام حرکات ورزشی نیست.

طبق اعلام انجمن قلب انگلیس حدود ۱۶ میلیون نفر از مردم این کشور به این عارضه دچار هستند و میلیون‌ها نفر دیگر از بیماری خود اطلاع ندارند.

به گفته متخصصان، تشخیص و درمان به موقع فشارخون بالا امری ضروری است زیرا در این صورت می‌توان از وقوع بسیاری از موارد حمله‌ قلبی، سکته مغزی جلوگیری کرد و خطر ابتلا به زوال عقل را نیز کاهش داد.  

رونامه تلگراف در مطلبی در این باره نوشته است: فشارخون بالا می‌تواند عاملی تاثیرگذار در بروز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف از جمله حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی و زوال عقل باشد.

در همین رابطه از جمله راهکارهای طبیعی که به کاهش فشارخون بالا کمک می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ورزش روزانه

ورزش کردن همچون دارو در رفع عارضه فشارخون بالا موثر است و به همین دلیل انجام مرتب حرکات ورزشی توصیه می‌شود. پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه سواری و شنا کردن از جمله ورزش‌هایی هستند که انجام مرتب آن‌ها به میزان ۱۰ دقیقه یا بیشتر در طول روز توصیه می‌شود.  

حفظ وزن سالم 

طبق اعلام انجمن قلب انگلیس در افراد مبتلا به اضافه وزن، وزن کم کردن می‌تواند راهکاری موثر در تنظیم فشارخون باشد. توجه به میزان و حجم غذای مصرفی و رعایت دستورالعمل‌های تغذیه‌ایِ کارشناسی به داشتن وزن سالم کمک می‌کند.

کاهش میزان نمک مصرفی 

به گفته کارشناسان میزان نمک مصرفی تاثیر مستقیم بر فشارخون دارد. نمک باعث می‌شود بدن، آب را در خود ذخیره کند. درصورتیکه در مصرف نمک زیاده‌روی شود، آب مازاد در بدن ذخیره شده و خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش می‌دهد.

خودداری از مصرف مواد الکلی 

مصرف مواد الکلی باعث می‌شود فشارخون افزایش پیدا کند.

کنترل میزان مصرف کافئین 

پزشکان در بررسی‌های خود به شواهدی دست پیدا کرده‌اند که نشان‌دهنده تاثیر مصرف کافئین در افزایش فشارخون است. به گفته متخصصان مصرف بیش از چهار فنجان قهوه در روز فشارخون را افزایش می‌دهد.

درمان استرس 

استرس فاکتور شناخته شده ای در بالا رفتن فشارخون است و به همین دلیل باید آن را کنترل کرد. نتایج تحقیقاتی که به تازگی انجام گرفته نشان می‌دهد که مدیتیشن می‌تواند اضطراب و استرس وارده بر قلب را کاهش دهد.

ترک سیگار 

درحالیکه استعمال سیگار تاثیر مستقیم بر افزایش فشارخون ندارد اما می‌تواند خطر انباشت پلاک‌های چربی در عروق را افزایش دهد و این فرآیند به نوبه خود روند بالا رفتن فشارخون را تسریع می‌کند.

خواب کافی 

نتایج برخی از مطالعات حاکی از آن است که خوابیدن برای مدت زمان حداقل شش ساعت به کاهش فشارخون کمک می‌کند. خواب کافی، هورمون استرس را تنظیم کرده و به سیستم عصبی کمک می‌کند تا سلامت خود را حفظ کند. همچنین به هنگام خواب فشارخون در پایین‌ترین سطح خود است.

انتهای پیام  

  • دوشنبه/ ۳ دی ۱۳۹۷ / ۰۲:۱۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 97100201074
  • خبرنگار : 71432