به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که نام پاکستان در فهرست کشورهای نگران کننده در ارتباط با آزادی مذهب قرار گرفته است. پاکستان پیشتر در فهرست نظارت ویژه درباره آزادی مذهب قرار گرفته بود. این تنزل رتبه و جایگاه به این معناست که آمریکا میتواند پاکستان را تحت تحریمهای خود قرار دهد، اگرچه پامپئو این مجازات را رد کرده است.
سم براونبک، سفیر آمریکا در بنیاد بینالمللی آزادی مذهب گفته که این تصمیم برای قرار دادن نام پاکستان در فهرست کشورهایی که آزادی مذهب در آن بسیار وخیم است، بیشتر در نتیجه قوانین مجازات علیه توهین کنندگان به مقدسات مذهبی در این کشور است.
وی ادامه داد، نیمی از زندانیان جهان که به اتهام توهین به مقدسات در حبس هستند، در پاکستانند.
این مقام مسئول همچنین به پرونده "آسیه بی بی" یک زن مسیحی پاکستانی اشاره کرده که اخیرا بعد از چندین سال تبرئه شده اما تبرئه شدنش موجی از اعتراضات و شورشها را در پی داشته و زندگی وی را در معرض تهدید قرار داده است.
به گفته این مقام "امیدواریم که رهبری جدید پاکستان برای بهبود اوضاع در این کشور اقدام کند. البته اخیرا نشانههایی از بهبود اوضاع به چشم خورده اما هنوز جای کار وجود دارد. نمونهاش هم اعتراضات اخیر علیه قانون توهین به مقدسات است."
از سایر کشورهای قرار گرفته در این فهرست سیاه که "آزادی مذهب در آنها به شدت نقض میشود" میتوان به چین، اریتره، میانمار، کره شمالی، عربستان، سودان، تاجیکستان و ترکمنستان اشاره کرد. همگی اینها سال گذشته میلادی در این فهرست بودند.
از ازبکستان نیز قبلا به عنوان کشوری که اوضاع در آن برای مذاهب نگران کننده است، یاد شده اما پامپئو نام این کشور را در فهرست نظارت ویژه قرار داده است. این فهرست در حال حاضر شامل جزایر قمر و روسیه میشود.
پامپئو همچنین چندین گروه افراطی را نیز به عنوان گروههای نگران کننده یاد کرده اما آنها نماینده کشوری نیستند. این گروهها شامل جبهة النصره در سوریه، القاعده در شبه جزیره عرب در یمن، الشباب سوریه، بوکوحرام در غرب آفریقا، حوثیها در یمن و داعش و طالبان هستند.
پامپئو همچنین گفت: هنوز هم در بسیاری از نقاط جهان بسیاری از افراد به خاطر مذهب و عقایدشان تحت پیگرد و آسیب قرار میگیرند و تهدید به مرگ میشوند. آمریکا در کنار چنین اقداماتی قرار نمیگیرد.
انتهای پیام