بهگزارش ایسنا، رضا اردکانیان در برنامه نگاه یک با اشاره به اینکه نیاز به آب و برق در کشور همزمان با رشد جمعیت روند صعودی به خود گرفته است، تصریح کرد: ما بایستی در شیوههای مصرف خود دقت بیشتری داشته باشیم تا اگر گرفتار دورههای بزرگ خشکسالی شدیم، جامعه دچار تنش به ویژه در بخش آب شرب نشود.
وی تاکید کرد: به همین منظور درصددیم تا تعداد کمی از مصرف کنندگان را که درصد بالایی از مصرف را به خود اختصاص دادهاند و به عنوان مشترکین پرمصرف شناخته میشوند را تشویق کرده تا به جرگه خوش مصرفها بپیوندند.
وزیر نیرو با بیان اینکه ۵۷ درصد مشترکان بخش آب شرب کمتر از الگوی مصرف استفاده میکنند، ادامه داد: ما بایستی به گونهای عمل کنیم که این مشترکان تشویق شوند که طبیعتا بخشی از این تشویقها مادی خواهد بود.
وی افزود: بنابراین سیستمی طراحی شده و در دستور کار هیئت دولت است تا شهروندانی که از الگوی تعیین شده نیز کمتر مصرف میکنند عملا رقم صرفهجویی شده در قبوض آنها اعمال شده و آن را دریافت کنند.
اردکانیان اضافه کرد: اگر الگوی مصرف برای یک خانواده در ماه حدود ۱۵ مترمکعب است و میزان مصرف این خانوار ماهیانه به ۱۲ مترمکعب میرسد طبیعتا به ازای میزان مصرف باقی مانده تا سطح الگوی مصرف مبالغی در اختیار خانوادهها قرار خواهد گرفت تا از این محل نیز درآمدی داشته باشند.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۳ درصد مشترکان ما مصرف بالای الگو تعیین شده دارند که دلیل اصلی آن ارزان بودن این مایع حیاتی است. هم اکنون قیمت یک لیتر آب معدنی ۲۰ هزار ریال است ولی هزینهای که مشترکین برای یک لیتر آب با کیفیت در شهرها پرداخت میکنند حدود پنج ریال و در روستاها حدود دو ریال است.
اردکانیان ادامه داد: در سبد هزینه خانوار مجموعه پول صرف شده برای آب و برق تنها از پولی که برای دخانیات صرف میشود کمتر است، بنابراین با وجود چنین قیمتهایی که تقریبا حدود صفر است چگونه میتوان از مشترکین پرمصرف انتظار صرفهجویی و اصلاح الگوی مصرف داشت.
قبوض ۷۵ درصد مشترکان شامل تعرفههای جدید نمیشود
وی با تاکید بر اینکه با وضع تعرفههای جدید هیچ تغییری در قبوض برق ۷۵ درصد مشترکان ایجاد نخواهد شد، ادامه داد: برای مشترکان پرمصرف نیز مسیر را باز گذاشتهایم تا مصرف خود را مدیریت کرده و شامل تعرفههای جدید نشوند.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه وضع تعرفههای جدید برق موجب کاهش درآمدهای این بخش خواهد داشت، اضافه کرد: درصددیم در حوزه برق نیز هر مشترکی که کمتر از الگو استفاده میکند، به ازای هر کیلووات ساعتی که کمتر مصرف میکند مبالغ آن را دریافت کند.
اردکانیان خاطرنشان کرد: با وجود اینکه درآمدهای بخش برق ناشی از این تعرفهها کاهش پیدا خواهد کرد، ولی صنعت برق هم در این بخش بهرهمند خواهد شد. زمانی که این تعرفهها اعمال شود و اثر اصلاحی خود را اعمال کند طبیعتا نیاز به سرمایهگذاری سنگین برای ساخت نیروگاه کمتر میشود و ما ناچار نخواهیم بود هر سال چند هزار مگاوات نیروگاه جدید بسازیم تا بتوانیم رشد مصرف هفت درصدی را پاسخگو باشیم.
وی با تاکید بر اینکه تعرفههای جدید برای چهار ماه تیر تا شهریور اعمال خواهد شد، یادآور شد: ۱۳ آبانماه سال جاری تفاوت اوج بار ما با تابستان امسال به حدود ۲۲ هزار و ۸۰۰ رسیده بود که عمده این رقم ناشی از دستگاههای سرمایشی است. سالیانه حدود ۸۵۰ هزار کولر گازی وارد کشور میشود که ۷۰ درصد آنها غیراستاندارد و قاچاق هستند که بخش زیادی از افزایش مصرف برق مربوط به دستگاههای یاد شده است.
وزیر نیرو تاکید کرد: بنابراین با تصویب تعرفههای جدید تا پایان آذرماه فرصت کافی در اختیار داریم تا شهروندان را در جریان کامل این مسائل قرار دهیم و آموزشهای لازم به مشترکان پرمصرف داده شود. بر این اساس همراه قبوض آنها یک قبض مجازی نیز ارسال خواهد شد تا به خوبی مطلع شوند اگر در خردادماه سال آینده مصرفی مشابه خرداد سال ۱۳۹۷ داشته باشند با وضع تعرفههای جدید باید چه مبالغی پرداخت کنند تا پیش از شروع چهارماه یاد شده به فکر مدیریت مصرف باشند.
اردکانیان با اشاره به بارشهای مناسب پاییز سال جاری و طرح موضوع پایان خشکسالی در کشور، گفت: هر دشت و حوضه آبریزی در دنیا زمانی که چندین سال متمادی دچارخشکسالی میشود طبیعتا خاک این مناطق به میزان زیادی رطوبت خود را از دست میدهد و حتی زمانی که وارد دوره ترسالی میشود افزایش چشمگیر بارشها تا مدتی رواناب زیادی ایجاد نخواهد کرد چرا که بخش اعظمی از آن صرف رطوبت از دست رفته خاک میشود.
وی با بیان اینکه میزان بارندگیهای کشور تا روز گذشته به حدود ۸۵ میلیمتر رسیده است، عنوان کرد: این رقم در مقایسه با بارندگی ۲۶ میلیمتری مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۲۰ درصد و در مقایسه با بارندگی ۴۵ میلیمتری مدت متوسط درازمدت بیش از ۸۸ درصد افزایش داشته است که امیدواریم در ماههای پیشرو بخش بیشتر نزولات جوی ما به صورت برف باشد تا این ذخیره را برای فصول بهار و تابستان داشته باشیم.
اردکانیان یادآور شد: با این وجود وزارت نیرو برنامه سال آبی جاری خود را متناسب با شرایط سال آبی گذشته دیده است تا غافلگیری در این زمینه برای تامین آب شرب با کیفیت و کمیت مناسب و برق پایدار برای مشترکین پیش نیاید.
ورودی به سدهای کشور دو برابر شده است
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه ورودی به سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون دو برابر مدت مشابه سال گذشته بوده است، ادامه داد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته مدیریت مخازن سدها را به گونهای مدیریت خواهیم کرد که بتوانیم تابستان سال ۱۳۹۸ سهم مناسبی را از ظرفیت تولید نیروگاههای برقآبی در اختیار داشته باشیم.
انتهای پیام