هادی دهقانی در گفت و گو با ایسنا، تالاسمی یک بیماری ژنتیکی است که در طی آن، هموگلوبینهای فرد مبتلا به طور نامیزان رشد مییابد.
وی افزود: نتیجه این رشد غیر طبیعی و خارج از حد نرمال، عدم اکسیژن رسانی صحیح به سلولهای بدن است.
رئیس مرکز بیماران خاص خراسان جنوبی اظهارکرد: این کمبود اکسیژن در بدن و عدم اکسیژنرسانی به بدن، موجب کم خونی در بدن میشود که وی را تا پایان عمر تحت تاثیر قرار میدهد.
دهقانی با بیان اینکه طبق آمارهای داده شده در سال ۹۶ ، حدود 22 هزار نفر در کشور به تالاسمی مبتلا هستند، گفت: این آمار نشان می دهد که خراسان جنوبی کمتر از یک درصد این بیماران را در خود جای داده شده است.
رئیس مرکز بیماران خاص خراسان جنوبی از ابتلای ۷۷ نفر در خراسان جنوبی به بیماری تالاسمی خبر داد و گفت: حدود نیمی از این بیماران زن و مابقی مرد هستند.
دهقان در خصوص این بیماری گفت: عامل اصلی شیوع این بیماری در افراد، ارث است به نوعی که این بیماری یک بیماری ژنتیکی است که از پدر و مادر به فرزند منتقل میشود.
رئیس مرکز بیماران خاص خراسان جنوبی گفت: تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری شناخته نشده است و افراد مبتلا، به ناچار باید تا پایان عمر با این بیماری دست و پنجه نرم کنند.
پیوند سلولهای بنیادی راهکار جلوگیری از ابتلا افراد به تالاسمی
وی افزود: اقدامات تامینی و درمانی خوبی برای بیماران مبتلا به تالاسمی وجود دارد به گونهای که تمامی خدمات درمان و مراقبت از این افراد رایگان است.
دهقانی گفت: برای پیشگیری از این بیماری افراد مبتلا نبایست با هم ازدواج کنند و حتی ازدواجهای معمولی نباید در سن کمتر از ۱۲ سال باشد.
رئیس مرکز بیماران خاص خراسان جنوبی در ادامه گفت: پیوند سلولهای بنیادی از خانواده نیز میتواند راه کار مهمی جهت جلوگیری از ابتلا افراد به تالاسمی باشد.
وی در پایان از عدم نیاز اعزام بیماران استان به سایر شهرهای کشور جهت درمان خبر داد و گفت: تنها افراد مشمول شرایط پیوند به تهران معرفی میشوند.
انتهای پیام