فتح اله بیات درگفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: امروز حساسیت شورای عالی کار به این دلیل است که سبد معیشت خانوار کارگری خالی است و کارگران با حداقلها زندگی میکنند. متاسفانه هفتهای نیست که کارگران به ما مراجعه نکنند و از پایین بودن حقوق و افزایش هزینههای زندگی و نگرفتن سبد حمایت غذایی گلایه نکنند.
وی ادامه داد: مشکلات کارفرمایان نباید با موضوع دستمزد کارگران درآمیخته شود و کارفرمایان مشکلات خود را درباره تولید و مواد اولیه و گرانی ارز باید با وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، کار و دارایی و بیمه و در یک کلام دولت حل و فصل کنند.
بیات افزود: نمیتوانیم تا بحث افزایش مزد کارگران مطرح میشود جلسه شورای عالی کار را به مشکلات اقتصاد و کارفرمایان گره بزنیم. نمایندگان کارگری در جلسات قبل هزینه سبد معیشت خانوار را درآوردند و نمایندگان کارفرمایی هم پذیرفتند امروز اگر زیربار نمیروند و دربرابر خواست کارگران برای ترمیم مزد، تهدید به ریزش و اخراج نیروهای کار میکنند، نوعی کارشکنی است.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی افزود: آیا همین کارفرمایان میخواهند که کارگران را تحریک کنند و نیروهای کارشان مثل کارگران هفتتپه به نشانه اعتراض کارخانه را تعطیل کنند و به خیابان بریزند؟ کارگران دیگر به چه زبانی بگویند که وضع معیشتشان خوب نیست و از هزینههای زندگی در رنج و عذابند.
وی ادامه داد: نمایندگان کارگران در شورای عالی کار با تمام توان و تلاش به دنبال این هستند که فاصله بین سبد معیشت و نرخ تورم ایجاد شده را کاهش دهند و قدرت خرید را به کارگران برگردانند اما این که کارفرمایان هر بار که برای ارتقای قدرت خرید و معیشت کارگران تلاش میشود بهانهتراشی میکنند و تعدیل نیرو را وسط میکشند منصفانه نیست. کارفرمایان بهتر میدانند که دستمزد کارگر کمترین سهم را در قیمت تمام شده تولید دارد و در ماههای گذشته شرکتی نبوده که به اندازه چند سال اخیر از نوسان نرخ ارز سود نکرده باشد، اما تورم و افزایش قیمت مواد اولیه خود را رها کرده و به حقوق کارگران چسبیدهاند.
به گزارش ایسنا، در جلسه کمیته دستمزد شورای عالی کار بر لزوم بروزرسانی آمار و ارقام دستمزد و سبد هزینه خانوار کارگری تاکید شد. در این جلسه وزیر کار از اختصاص بستههای حمایت غذایی به کارگران خبر داد و با تایید عقب ماندگی مزد کارگران گفت که امکان ترمین دستمزد کارگران بر اساس شرایط کنونی وجود دارد.
انتهای پیام