به رغم مخالفت‌های مردمی

وزیر خارجه تونس: روابط ما با عربستان "ویژه" است

وزیر خارجه تونس اعلام کرد که کشورش با عربستان روابط متمایزی دارد و ثبات بحرین برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای عربی مهم است.

به گزارش ایسنا، خمیس الجهیناوی، وزیر خارجه تونس در مقابل اعتراضات مردمی گسترده که علیه سفر شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به تونس انجام شد، واکنش نشان داد و از این سفر حمایت کرد.

الجهیناوی روابط تونس با عربستان را "متمایز" خواند و گفت: ثبات بحرین برای کشوهای عربی و کشورهای عرب حاشیه خلیج (فارس) بسیار مهم است.

وزیر خارجه تونس در گفت‌وگو با روزنامه "الشرق‌الاوسط" تصریح کرد: متغیرهای منطقه‌ای نشان می‌دهند که شاخص‌های مثبتی در عرصه داخلی و منطقه‌ای وجود دارند که نشانه‌های اقتصادی و توسعه‌ای همراه با دستیابی به پیروزی‌هایی در زمینه جنگ با تروریسم و هرج و مرج به ویژه پس از توقف نسبی آتش بس در سوریه از جمله این شاخص‌ها به شمار می‌آیند.

وی در ادامه افزود: موفقیت در روند سیاسی داخلی در اکثر کشورهای عربی بسیار مهم و مثبت است و در  همین راستا من به خاطر موفقیت در انتخابات سراسری و مشارکت گسترده ملت بحرین در انتخابات که چند روز پیش در این کشور برگزار شد، به رهبر و ملت بحرین تبریک می‌گویم.

الجهیناوی همچنین تصریح کرد: ثبات بحرین برای تمامی کشورهای حاشیه خلیج (فارس) و کشورهای عربی بسیار مهم است و امیدواریم که روند انتخاباتی اخیر در برقراری ثبات بیشتر در بحرین و تمامی کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) سهیم باشد.

وی اظهار داشت: تونس با هماهنگی مصر، الجزائر و کشورهای همسایه لیبی از روند حل و فصل سیاسی برای بحران لیبی حمایت می‌کند.

الجهیناوی از اقدامات تونس با هماهنگی عربستان به عنوان رئیس فعلی اجلاس عربی خبر داد و اعلام کرد که سی‌امین دور اجلاس عربی قرار است ماه مارس آتی در تونس برگزار شود و پیش‌بینی‌می‌شود که سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان در این اجلاس مشارکت داشته باشد و ریاست اجلاس را به الباجی قاید السبسی، رئیس جمهوری تونس تحویل بدهد.

وی درخصوص اختلافات میان الجزائر و مراکش خاطرنشان کرد: ما به تلاش‌هایمان با رهبران الجزائری و مراکش برای بسته شدن پرونده اختلافات عربی و منطقه‌ای دوجانبه ادامه می‌دهیم.

وزیر خارجه تونس همچنین تصریح کرد: ما معتقدیم که طرح محمد ششم، پادشاه مراکش و اظهارات مسؤولان الجزائری و اقدامات دیپلماتیک مراکشی می‌تواند در کارآمدی روابط مراکش – مراکش سهیم باشد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۰ آذر ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 97091004193
  • خبرنگار : 71588