به گزارش ایسنا، دکتر شکرچی زاده امروز در دومین نشست پایش آتشفشان دماوند با تاکید بر اینکه مخاطرات آتشفشان دماوند با استفاده از دانش و فناوری قابل اجرا است، گفت: با استفاده از ابزارهای علمی میتوان تا حدودی مخاطرات فعالیت آتشفشان را کاهش داد.
وی با اشاره به مخاطرات ناشی از زلزله، تاکید کرد: در پیش نشانگرهای زلزله هر چند که امروزه استفاده میشود، ولی قابلیت اطمینان کمی دارد. چرا که تنها تا چند ثانیه قبل از وقوع زلزله میتوان هشدار داد، ولی در مخاطرات آتشفشان این امکان وجود دارد که هشدار به موقع صادر کرد.
به گفته وی در صورتیکه پایش مناسبی از فعالیت آتشفشان صورت گیرد، میتوان یکی دو روز قبل از فوران اصلی مردم را نسبت به مخاطرات آن آگاه کرد و تلفات ناشی از آن را کاهش داد.
شکرچیزاده با بیان اینکه در حال حاضر دانش کافی و دستگاههای مورد نیاز برای پایش آتشفشان دماوند در کشور وجود دارد، تاکید کرد: از این رو جفا است که نتوانیم میان دستگاههای متولی هماهنگی ایجاد کنیم و از خسارات ناشی از آن بکاهیم.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به برگزاری جلسات تخصصی پایش آتشفشان دماوند، اظهار کرد: در نشست قبلی مقرر شد تا دستورالعملی برای تصویب در کمیسیون زیربنایی دولت تهیه شود و من نیز در این جلسه پیشنهاد میکنم که برای پایش این آتشفشان دو سناریو در پیش رو داریم.
شکرچیزاده سناریوی اول را استفاده از امکانات موجود برای پایش آتشفشان دماوند عنوان کرد و ادامه داد: دستگاههای مختلف باید با استفاده از ابزارهای رصدی موجود بتوانند ایستگاههایی را برای پایش فعالیتهای آتشفشان دماوند ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: بر این اساس تلاش میشود که تا پایان سال یک سامانه برای این منظور مستقر شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی سناریوی دوم را همکاری از طریق کمیسیون زیربنایی دولت عنوان کرد و گفت: بر این اساس لازم است تا درخواستهای همکاری در این زمینه اعلام شود تا با مصوبه این کمیسیون برنامههای خود را در این حوزه اجرایی کنیم.
انتهای پیام