حجت الاسلام محمدیان در جشنواره ملی قرآن و عترت:

آموزش‌های قرآنی فقط در حوزه علوم انسانی خلاصه نشود

رییس سابق دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها بر ضرورت توسعه فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها و محیط های علمی تاکید کرد و گفت‌: باید همه رشته‌های دانشگاهی بتوانند از آموزش‌های قرآنی بهره‌مند شوند و این نوع آموزش‌ها را فقط در حوزه علوم انسانی خلاصه نکنیم.

به‌ گزارش ‌ایسنا، محمد مهدی محمدیان در سی و سومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور که امروز (شنبه) در تالار رحیمی زاده دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، برگزاری این جشنواره را میراث جهاد دانشگاهی توصیف کرد و گفت‌: این جشنواره ابتدا در جهاد دانشگاهی برگزار شد. به طوری که 22 دوره از جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور در جهاد دانشگاهی برگزار شد، اما بعدها برای این که مجموعه‌های آموزش عالی نیز در برگزاری آن سهمی داشته باشند، تقسیم کاری صورت گرفت و مقرر شد هر سال بخشی از آموزش عالی این جشنواره را برگزار کند. به گونه‌ای که 12 سال است این جشنواره در بین بخش‌های مختلف آموزش عالی تقسیم شده است.

وی در ادامه‌، برگزاری جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور را یک رویداد نورانی در مجموعه‌های دانشگاه‌های کشور توصیف و خاطرنشان کرد: این   رویداد می‌تواند همه بخش‌های مختلف آموزش عالی را که مشترکا در برگزاری آن نقش دارند، دخیل کند. به گونه‌ای که می‌شود عنوان کرد این طرح‌ها برنامه‌هایی است که همه مجموعه‌های آموزش عالی در برگزاری آن نقش ایفا می‌کنند و سهم دارند.

رییس هیات امنای دفتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها، گفت‌: انتظار داریم کار قرآنی در دانشگاه‌ها متناسب با عنوان دانشگاه‌ها اتفاق بیافتد، چرا که این مراکز محور پژوهش و تفکرات عمیق هستند و دانشگاه همواره جای سوال کردن است. جایی است که همه مطالب را باید در آن بیاموزیم و در مورد آن نیز تعمق کنیم، به همین دلیل مفاهیم قرآنی نیز در این مراکز قابل بررسی و پژوهش هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان، خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه‌ها همواره به تلاوت قرآن اهمیت می‌دهیم. هر چند که این حفظ قرآن ارزش بالایی دارد، اما از دانشگاه‌ها این انتظار می‌رود که در حوزه دینی و قرآنی کارهای عمیق‌تری را ارائه دهند و این مراکز می‌توانند آیه مرتبط با برتر بودن کلام قرآن را به اثبات برسانند، چرا که 1400 سال است که این کتاب نازل شده است و با وجود این که یک دعوت عمومی صورت گرفته است تا اگر کسی می‌تواند مثل قرآن را بیاورد، این کار را انجام دهد، اما همچنان همگان از این امر عاجز بوده‌اند، بنابراین دانشگاه‌ها می‌توانند در به نمایش گذاشتن و اثبات کلام قرآن در دنیا نقش موثری را ایفا کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، نقش آموزش‌های قرآنی و درک قرآن در افراد را بسیار تاثیرگذار و انکار ناپذیر توصیف کرد و گفت‌: 40 سال است که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و همچنان که قرآن وعده داده است "کسانی که ایمان آورند آنها را یاری می‌کنیم" این وعده در خصوص جمهوری اسلامی ایران نیز به عمل رسیده و قرآن ثابت کرده است که هر کسی به آن متوسل شود، آنها را یاری خواهد کرد. همچنان که ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود انواع ظلم‌ها روی پای خود ایستاده و ایستادگی کرده‌ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان در پایان درباره توسعه فعالیت قرآنی در دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت‌: محیط‌ها و فضاهای دانشگاهی و علمی ما باید با عترت و قرآن سرشار شود و این آموزش‌ها فقط در حوزه‌های علوم انسانی خلاصه نشود،‌ بلکه همه رشته‌های دانشگاهی بتوانند از معارف قرآنی استفاده کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ آبان ۱۳۹۷ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 97082612460
  • خبرنگار : 71567