با پایان مهلت ارائهی فیلم به بخش مسابقه ملی و جایزه شهید آوینی دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، تعداد ۶۳۴ فیلم مستند در دبیرخانه این رویداد ثبت شده و کار انتخاب آثار منتخب جشنواره آغاز شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، از جمع این آثار مستند، ۷۰ فیلم مستند بلند، ۱۶۹ فیلم مستند نیمهبلند و ۳۹۵ فیلم مستند کوتاه هستند.
ضمن این که کارگردانان ۲۵۲ فیلم مستند، همزمان متقاضی شرکت در بخش «جایزه شهید آوینی» ویژهی مستندهای حوزه مقاومت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هم شدهاند.
بخش ویژه مسابقه «فیلمهای مستند معدن و صنایع معدنی ایران» این دورهی جشنواره سینماحقیقت هم بیش از ۸۰ متقاضی شرکت دارد.
برپایهی این گزارش، سال گذشته تعداد ۷۰۵ فیلم مستند به دبیرخانه جشنواره سینماحقیقت ارائه شده بود.
اسامی فیلمهای منتخب بخش «مسابقه ملی» جشنواره سینماحقیقت در سه گروه مستندهای کوتاه (تا ۴۰ دقیقه)، نیمهبلند (۴۰ تا ۷۰ دقیقه) و بلند (بالای ۷۰ دقیقه)، در نیمه دوم آبانماه ۹۷ اعلام خواهد شد.
مستندهای جایزه شهید آوینی و فیلمهای مستند معدن و صنایع معدنی ایران هم پس از اعلام آثار منتخب بخش مسابقه ملی معرفی میشوند.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را طی روزهای ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۱۳۹۷، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در شهر تهران برگزار خواهد کرد.
زمان اجرای نمایش «رسول» مشخص شد؛ ششم تا هجدهم آبان ماه
زمان اجرای نمایش «رسول» به نویسندگی حمیدرضا نعیمی و کارگردانی سعید اسماعیلی در بوستان نوروز منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد مشخص شد.
به گزارش روابط عمومی نمایش «رسول»، این نمایش را گروه تئاتر فصل شیدایی از ششم آبان ماه و همزمان با ایام اربعین حسینی روی صحنه میبرند.
اجرای این نمایش بزرگ میدانی تا ۱۸ آبان ماه ادامه دارد و در این نمایش علاوه بر بازی حمیدرضا نعیمی، کاظم هژیرآزاد و حبیب دهقان نسب، هشت بازیگر دیگر به ایفای نقش میپردازند که در کنار بازیگران اصلی بیش از ۱۵۰ هنرور نیز بازی میکنند.
میزبان این اثر نمایشی منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد است که امروز به عنوان قطب فرهنگی در نقطه مرکزی پایتخت میزبان شهروندان و گردشگران داخلی و خارجی است. بوستان نوروز در نزدیکی بوستان آب و آتش محل اجرای بزرگترین نمایش میدانی خواهد بود.
توماج دانش بهزادی به «نشانهها» پیوست
توماج دانش بهزادی هم به جمع بازیگران نمایش "نشانه ها" پیوست. او نقش آئورلیانو بوئندیای پسر را برعهده گرفته است. نقش آئورلیانو بوئندیای پدر را هم مهدی کوشکی بازی خواهد کرد.
بازیگران «نشانهها» به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: رویا بختیاری، مهدی بوسلیک، عیسی حسینی، توماج دانش بهزادی، شراره رنجبر، محمدحسین صفری، مهدی کوشکی. با حضور فرهاد قائمیان
نمایش نشانهها به نویسندگی و کارگردانی مانلی شجاعیفرد از ۱۸ آبان ماه در پردیس تاتر شهرزاد به روی صحنه میرود.
فیروزه فیاض بخش تهیه کننده این نمایش است و مازیار فکری ارشاد مدیریت پروژه و مشاوره کارگردان را برعهده دارد. تاکنون حضور مهدی کوشکی، رویا بختیاری، مهدی بوسلیک، محمدحسین صفری و شراره رنجبر، عیسی حسینی در جمع بازیگران نمایش قطعی شده است.
در توضیح این نمایش آمده است: "نشانه ها" کنکاشی است در جریان زیست بشری در گذر زمان. فلسفه زندگی و در انتها رسیدن به ایستگاه مرگ تعاریف متعددی دارد که در قالب یک نمایش نمی گنجند. نمایش "نشانه ها" بخش کوچکی از این تعاریف را در قالب ساختارهای جدید نمایشی در معرض دید مخاطب می گذارد. پرسشی که "نشانه ها" مطرح می کند این است که چرا انسان برای رسیدن به مرگ و نیستی چنین رقابت پرشتابی را در پیش گرفته است؟ آدم ها در این مسابقه قادرند تا هرچه در مسیرشان قرار می گیرد و با منافع شان همسو نیست را کنار بزنند. این همه شتاب در مقابل چه چیز؟ هیچ! آدم باشیم و آدم بمانیم.
توزیع مستند «موزه قاجار»
مراحل فنی مستند «موزه قاجار» با گویندگی علی دهبان به اتمام رسید و توزیع شده است.
همزمان با فیلمبرداری مستند «موزه قاجار» به کارگردانی و تهیه کنندگی مینا آرین و محمدحسین حدادی مراحل فنی ازجمله گویندگی آن در حال انجام بود که با پایان این بخش، مستند «موزه قاجار» توزیع شده است.
علی دهبان نویسنده و گوینده مستند «موزه قاجار» بوده است. ازجمله فعالیت های وی میتوان به حضورش به عنوان بازیگر در فیلم سینمایی «جشن دلتنگی»، سریال «دستت را به من بده» و برنامه ترکیبی «شابک» نیز اشاره کرد.
این مستند در موزه «قاجار» در شهر تبریز نیز توزیع شده است.
مستند «موزه قاجار» با هدف معرفی جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی و شهر تبریز ساخته می شود. یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری تبریز «موزه قاجار» است که این اثر به معرفی این موزه و آثاری که در آن به نمایش گذاشته شده است، می پردازد.
موزه قاجار بنایی به یادگار مانده از امیر نظام گروسی است و وی به عنوان بانی این بنا نیز شناخته می شود.
عوامل این مستند عبارتند از کارگردان و تهیه کننده: مینا آرین و محمد حسین حدادی، مدیر فیلمبرداری: محمد حسین حدادی، تدوین: مینا آرین، دستیار کارگردان و برنامه ریز: علی پاکدل، مجری طرح، گوینده و نویسنده: علی دهبان، پژوهش: شکوفه ابوالفتح زاده، ضبط در استودیو صداخانه ۴۴.
انتهای پیام