به گزارش ایسنا، سینا جعفری کیا ـ مدرس هنرستان موسیقی و مترجم ـ درباره کتاب آموزشی «سلفژ، تئوری موسیقی، تربیت شنوایی، ریتم و دیکته» گفت: این کتاب نوشته پرفسور «مارتاآ.گتزو» یکی از مهمترین منابع آموزشی موسیقی است که در حال حاضر در بسیاری از کنسرواتوارها و دانشگاههای معتبر موسیقی دنیا آموزش داده میشود. در این کتاب پایهایترین مباحث به صورت دقیق از سطح مقدماتی تا پیشرفته به هنرجو آموزش داده میشود و به نوعی تمام مصالح لازم برای رسیدن به سطحی حرفهای با تکنیک بالا را در خودش جای داده است.
وی ادامه داد: این کتاب اولین کتاب سلفژ ـ تئوری است که به زبان فارسی منتشر خواهد شد و تمام سیستمهای موسیقی از جمله تنال، کروماتیک، مدال، آتنال، سریال و آلئاتوریک و ... را به طور کامل توضیح داده است.
این مدرس دانشگاه بیان کرد: درک حرفهای یک اثر موسیقی به مقدار مهارت یک نوازنده در خط مشیهای موسیقی یعنی سلفژ، دیکته، هارمونی، ارکستراسیون و تاریخ موسیقی بستگی دارد اگرچه هر یک از این زمینهها یک تخصص خاص هستند اما تئوری، سلفژ و دیکته مهترین و پایهای ترین مباحث موسیقی از لحاظ آموزش به حساب میآیند. امروزه فرایند تعلیم موسیقی بسیار پیچیدهتر و حتی سختتر از گذشته شده و طبیعی است هنرجویان امروزی درمواجه با سبکهای متنوع و روشهای موسیقی معاصر نظیر آتنالیته، سریالیسم و دیگر روشهای آهنگسازی از معلم بپرسند چگونه میتوان این موسیقی را درک کرد؟ بنابراین هدف این کتاب ایجاد یک شالوده کامل برای درک، شنیدن و اجرای موسیقی است که از تنال شروع می شود و قدم به قدم به سمت کروماتیک، مدال و آتنال و از ساده به پیچیده پیش می رود. توانایی های چندگانه دانش آموزان ابتدا از طریق یادگیری موضوعات تئوریک و بعد تربیت شنوایی و تمرینات شکل می گیرد و در سلفژ بسط و گسترش مییابد و در نهایت این مهارتها با دیکته تقویت میشوند.
جعفری کیا با اشاره به اینکه روش آموزشی این کتاب به طور گسترده در کلاسهای درسی کشورهای مختلف آزمایش شده، افزود: بر اساس این آزمایشات نوآموزان از ابتدا گرایشات موسیقایشان را از طریق یک فرایند خوب سازماندهی شده، توسعه می دهند که در نتیجه آن به مفاهیم و تکنیک های سنتی تسلط پیدا می کنند و از دگرگونی همین تکنیکها در موسیقی معاصر ،درک درستی به دست می آورند در واقع این کتاب تحلیل جامعی از هر دو تئوری موسیقی سنتی و معاصر ارائه می دهد که دارای پیشینه ای گستره و متنوع هستند.
مترجم کتاب آموزشی«سلفژ، تئوری موسیقی، تربیت شنوایی، ریتم و دیکته» با بیان اینکه چاپ اول این کتاب به سال ۱۹۸۵ در آمریکا برمیگردد، گفت: این کتاب دارای سفرهای موفقیت آمیزی به نقاط جهان بوده و در کلاس دانشگاهها و کنسرواتورهای مختلف مورد استفاده و آزمایش قرار گرفته و با توجه به نیازهای روز جامعه موسیقی نیز در چاپ های مختلف مورد بازبینی قرار گرفته به طوری که نسخه فارسی آن نیز ترجمه آخرین ویرایش یعنی ویرایش سوم است که با تجدید نظر کلی به چاپ رسیده است .به نظر من یکی از مهمترین ویژگیهای آخرین ویرایش کتاب اضافه شدن دو لوح فشرده است که در آن تمام دیکته های کتاب همراه با توضیح و اجرا توسط سازهای مختلف گنجانده شده است .
جعفری کیا درباره دیگر ویژگیهای این کتاب نیز گفت: به عقیده من مهمترین ویژگی که این کتاب را از دیگر کتب سلفژ و تئوری جدا میکند آموزش مباحث تئوریکال کاملا عملی و پراتیک است یعنی دانش هنرجو به کاغذ و قلم محدود نمیشود و به شکلی عملی هم قادر به ارائه خواهد بود.
وی ادامه داد: تا قبل از به چاپ رسیدن این کتاب یک خلاء در نظام آموزشی موسیقی کشورمان مشهود و قابل لمس بوده و بنده با سابقه آموزش همین دروس که در هنرستانها و دانشگاههای موسیقی داشتم به این نتیجه رسیدم که این متد میتواند بسیاری از ضعفها و کمبودهای آموزشی در زمینه سلفژ،تربیت شنوایی و دیکته را رفع کند.
این مدرس و مترجم در خاتمه درباره مراسم رونمایی از این کتاب خاطرنشان کرد: این کتاب که از طریق انتشارات بیتا منتشر خواهد شد پنجشنبه، ۲۶ مهر ماه ساعت ۱۷ با سخنرانی استادانی چون اسماعیل تهرانی، کامبیز روشن روان، وارطان ساهاکیان و کارن کیهانی در آموزشگاه موسیقی پارس واقع در ساختمان شماره ۲ مجتمع تجاری پالادیوم طبقه ششم برگزار خواهد شد.
همچنین در این مراسم کتاب با تخفیف ویژه در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام